Lejonet i ditt stjärndiagram: var lyser du mest?

Douglas Harris 17-09-2023
Douglas Harris

Tecknet Lejonet styrs av solen och som dess härskare har den förmågan att värma dem som den älskar. Därför är det hus där Lejonet finns i det astrologiska horoskopet det hus som är framträdande och som har potential för framgång.

I allmänhet tolkar folk Lejonet som en person som vill stå i centrum för uppmärksamheten och som gillar att dra till sig uppmärksamhet. Och ja, tecknet står i centrum för uppmärksamheten, men varför? Lär dig allt om Lejonet i det astrologiska horoskopet i varje hus i mandalan.

Lejonet finns med i födelsehoroskopet

När du är i närvaro av en Leo-person behandlar den personen dig med allt sitt fokus och all sin uppmärksamhet, så att du inte kan uppmärksamma något annat och bara står där och beundrar den varma, kärleksfulla och skyddande energin.

Väl utarbetade utstrålar Lejonmännens och Lejonkvinnornas egenskaper ljus, värme och energi, men dåligt utarbetade kan de göra personen ovillig att dela med sig av sitt ljus, sin ljusstyrka och sin scen.

Alla har Lejonet i sina astrologiska horoskop, allt du behöver göra är att kontrollera i vilket astrologiskt hus tecknets symbol finns (förstå vad astrologiska hus är här). När du vet detta blir det lättare att tillämpa tecknets egenskaper i ditt liv och använda all karisma till din fördel.

Hur du identifierar Leo i ditt födelsehoroskop

 1. Öppna ditt astrologiska diagram vilket du kan göra gratis här.

 2. Observera bilden av din mandala. Där hittar du symbolerna för alla tecken enligt den astrologiska himlen för din födelse.

 3. Nu är det dags att hitta Lejonet i födelsehoroskopet och leta efter bilden av tecknet.

 4. Se i vilket astrologiskt hus (1, 2, 3...) tecknet börjar.

 5. Kontrollera tecknets betydelse i motsvarande astrologiska hus.

Se det här fotot på Instagram

Ett inlägg delat av Personare (@personareoficial)

Leo i horoskopet i det första huset

 • Det är Ascendantens hus och visar hur andra ser på dig. Med Lejonet i första huset är du en person med en stark personlighet som utstrålar ljus och värme. Du är en person som inte går obemärkt förbi och tenderar att bli uppmärksammad! Personen med Ascendanten i Lejonet svämmar över av energi, auktoritet och vitalitet. Dessutom är han eller hon också en generös, ärlig och idealistisk person.
 • Problemet är att du inte kommer att gilla att vara den sista personen i cirkeln som hälsas. Med Lejonet i första huset kan du vara en stolt person. Om du har något att lära dig skulle det vara ödmjukhet.

Lejonet i det andra huset

 • Det är ett hus som handlar om pengar. I allmänhet har de som har Lejonet i det andra huset Kräftan i Ascendenten (har du Kräftan i Ascendenten? Ta reda på det här). Kräftan är familjeorienterad, så den här personen kommer att hantera ekonomi och utgifter genom att investera i familjen. De kanske inte spenderar så mycket, men om de gör det, kommer de att spendera det på bra saker.
 • Detta är en person som har potential att arbeta i en auktoritetsposition, eftersom Lejonet ger en tendens till ledarskap. Även om Kräftan talar om beroende kan personen här fungera mycket bra i en position utan beroende.
 • Det är ett hus som också talar om självkänsla och det värde vi lägger på saker och ting och hur vi förväntar oss att bli värderade. Så med Leo här kommer du inte att vara en person som har problem med personliga värderingar.

Lejonet i det 3:e huset

 • Det tredje huset handlar om uttryck och kommunikation. Med Lejonet här har du troligen Tvilling i Ascendenten (förstå vad det innebär att ha Ascendenten i Tvilling).
 • Tvillingarna talar om kommunikation och utbyte. Vad vill en person med Lejonet i det tredje huset? Att glänsa! I kommunikation, intellekt, språk och språk. Deras tal tvingar, övertygar och involverar människorna runt omkring dem.
 • Med Lejonet i det tredje huset är du en företagsam och ambitiös person. Om du arbetar med försäljning vill du vara den bästa säljaren! Du är alltid välinformerad och utbildad.

Lejonet i fjärde huset

 • Det fjärde huset talar om hem, rötter och familjeinflytande. Med Lejonet i det fjärde huset kan du vara en person som har Taurus Ascendant.
 • Var finns den här personens stolthet och briljans? I huset! Med Lejonet i det fjärde huset är detta kanske inte en person med stora ekonomiska resurser, men som kommer att bo i ett palats.
 • Där finns den bästa maten, den bästa drycken, de bästa möblerna och de bästa kläderna. För den här personen är det mycket viktigt att ha sitt eget utrymme.
 • Ditt hem kommer att vara den plats där du manifesterar din kreativitet. Det kanske till och med är där du gillar att underhålla andra. På bröllopet vill du absolut inte regera där.

Lejonet i det 5:e huset

 • Det är den bästa platsen för Leo, eftersom vi i det femte huset talar om allt det som Leo talar om: personligt uttryck, kreativitet och att njuta av att vara med sina egna.
 • I romaner är han en glödande och passionerad förälskad person som visar sin kärlek på ett apotheotiskt sätt.
 • Du är också en person som gillar att bli berömd, är trogen och lojal mot dina känslor och tar nöjen på allvar. För dig är det naturligt att ge nöje, och varför inte?

Lejonet i 6:e huset

 • Hem av rutin, arbetsmiljö och hälsa. När vi talar om hälsa är det en person som, om han har hälsoproblem, kommer att gå genom hjärtat. Och när han har hjärtproblem, är de vanligtvis för överarbeta .
 • Ditt rike är i arbete, och du kan utöva Leo-egenskaperna på två sätt: du kan utöva auktoritär auktoritet och försöka styra, kontrollera och dominera dina medarbetare.
 • Eller så kan du vara den naturliga ledaren, som folk följer för att det är så meningsfullt att följa dig. Kom ihåg att det sjätte huset talar om att tjäna andra. Det är den person som tjänar andra med sådan energi att vi vill följa honom/henne och låta honom/henne leda oss och vara ledaren.

Lejonet i 7:e huset

 • Det sjunde huset är huset för nedstigande. Det är huset för den "andra" i vårt horoskop, men som fortsätter i mitt horoskop. Så det är inte den andra i sig själv, det är min andra! Det är huset som talar om äktenskap samt samhälle och partnerskap.
 • Generellt sett har de som har ett lejon i det 7:e huset följande Vattumannen ascendant .
 • För Lejonet i det sjunde huset är äktenskapet inte en lätt sak, utan en allvarlig sak. När du engagerar dig, engagerar du dig verkligen. Vilken typ av make/maka attraherar den här personen? En stark person, en lojal person, som också är krävande, stolt och som har en mer individualistisk sida.
 • Vad som gäller med Ascendant i Aquarius och Leo i det 7:e huset är att den här personen inte är orolig för att glänsa och inte bryr sig om att stå i centrum för uppmärksamheten. Så att ha en make som glänser, för honom/henne är allting bra.

Lejonet i det 8:e huset

 • Huset för förluster, omvandlingar, försörjningsmöjligheter och delad ekonomi. När vi har Lejonet i det 8:e huset är en av de saker som vi verkligen behöver omvandla våra tendenser till egocentricitet och vår överdrivna stolthet. Detta är saker som vi i livet kan bli ombedda att tänka om och titta på.
 • När vi talar om det 8:e huset talar vi om ett hus för sexuell intimitet. Med Stenbocken som upphöjning kommer du inte att vara den typen av person som idag är med en person och imorgon med en annan (kolla andra egenskaper hos Ascendenten i Stenbocken ) Han är en person med en tendens till lojalitet, inte en person med varierande intressen.
 • Det är också ett hus som talar om döden, så vi bör också titta på hjärtat. Eftersom Lejonet är ett fast tecken och det åttonde huset talar om kontroll och manipulation, kan det vara en person med kontrollerande tendenser i det hon tror är hennes.
 • Här måste vi lära oss att dela med vår partner. Sexuellt är han en generös person.

Lejonet i det 9:e huset

 • Huset för principer, värderingar, det har att göra med Jupiter och Skytten. Lejonet i det 9:e huset talar om rättvisa!
 • En person med Lejonet i den nionde har en tendens att vara en mycket god och generös lärare. Han kan ha Ascent i Skytten, och i så fall kommer han att älska att resa, älska att undervisa, eftersom han är en person som är intresserad av att veta vad som kan vidga hans mentala och intellektuella horisonter.
 • Hans tro kommer, som allting i Lejonet, att vara fast och svår att ändra på. Han kommer förmodligen inte att gilla en diktatorisk Gud. Om vi talar om en religiös person kommer hans religion dessutom att vara full av ritualer.

Lejonet i det tionde huset

 • Med Lejonet i det 10:e huset har han förmodligen Skorpionen i sin ascendant. Den här personen kom inte till världen för nöjes skull! Den här personen kommer inte att vara en person utan yrkesmässiga ambitioner. Den här personen vill ha en karriär, ett yrke, bli beundrad för det han gör och vara bäst på det! Lär dig mer om Ascendenten i Skorpionen här.
 • Faran är densamma som för Lejonet i det sjätte huset: att vara en chef. Här är risken ännu större, eftersom den här personen kan utöva makt och kontroll på ett mer tyranniskt sätt.
 • Det stora är att vakna upp till dig själv och föra människor närmare varandra med ledarskap och motivation. Förstå vad som rör människor, vad deras passioner är och använd det för att ge det bästa till arbetet. Den stora faran med Lejonet i 10 är att tänka: Jag är chefen här och vill ha glansen till varje pris. Satsa inte på skrikandet, satsa på passionen.

Lejonet i 11:e huset

 • Vanligtvis vill en person med Ascendenten i Vågen vara vänlig och utåtriktad. En diplomatisk person som försöker vara vänlig och ta hand om sina vänner. Detta beror på att han/hon vill vara den mest speciella vännen och bli en referens.
 • En häftig sak är att en person med Lejonet i det 11:e huset kan ha en tendens att ha inflytelserika och mäktiga vänner. De är också en lojal person, men du kan bara jävlas med dem en gång i livet.

Lejonet i det 12:e huset Astrologiskt diagram

 • Det finns två sidor av tolkningen för Lejonet i det 12:e huset. På den positiva sidan är han en självförsörjande person. Hans viktigaste arbete sker bakom kulisserna. Han låter andra lysa utan att nödvändigtvis behöva stå på scenen.
 • Om vi tar det ur sitt sammanhang upphör personen som lyser att existera, men medan personen lyser vet ingen att det är personen med Lejonet i 12 som ligger bakom.
 • Han är kraften bakom kraften! Han är den person som vet vad han ska göra för att få den andra personen att glänsa, vilket är ett mycket ädelt arbete. Problemet med Lejonet i det 12:e huset, som är ett hus av svårigheter, är att hans problem kan vara förknippade med kärlek, tillgivenhet, människor som står honom nära. Och han kan ha en tendens att undertrycka kärlek och tillgivenhet.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.