Vad är Merkurius Retrograd: allt om den astrologiska transiten

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

År efter år kommer ämnet Merkurius retrograd alltid upp igen, eftersom Merkurius retrograderar varje år minst tre gånger - ibland fyra, som i Merkurius retrograd 2023.

Detta är din fullständiga och definitiva guide till vad som är Merkurius retrograd Hur detta fenomen kan påverka ditt liv och hur du kan använda detta astrologiska fenomen till din fördel är vad du kommer att lära dig här.

Datum för Merkurius retrograd

Varje år inträffar retrogradation minst tre gånger under cirka 20 dagar. 2023 kommer den att inträffa fyra gånger: i januari, maj, september och december.

Vad är Merkurius retrograd?

Merkurius, och alla planeter som går bakåt, går bakåt ur perspektivet för dem som observerar här på jorden. Med andra ord är det inte så att planeten verkligen går bakåt, det finns inget sådant.

Ett intressant sätt att förstå detta är följande: du kanske har stigit på ett tåg eller en buss där bussen eller tåget bredvid dig går långsammare än bussen eller tåget du sitter på. Ser det inte ut som om bussen eller tåget bredvid dig går baklänges? Det gör det inte!

Precis som Merkurius går retrograd, går alla planeter retrograd någon gång under årens lopp. De enda stjärnor som inte går retrograd är solen och månen.

Vad betyder Merkurius retrograd?

Merkurius retrograd har ett dåligt rykte för att representera kommunikationsproblem, som om allting skulle gå fel. Kommunikationsproblem, ett viktigt telefonsamtal som missats, ett brev som inte kommit fram, ett mejl som gått vilse...

Men om du stannar upp och lägger märke till det, ärligt talat, under loppet av ett år, oavsett om Merkurius är retrograd eller inte, uppstår dessa problem.

Retrograd har att göra med att granska, revidera, omanalysera, omtolka. Allt som är "re" har att göra med retrograd. Och eftersom Merkurius har att göra med kommunikation är en grundläggande poäng med Merkurius retrograd att det inte är rätt tid för dig att ta initiativ.

Med andra ord kan problem uppstå i samband med saker som har med kommunikation att göra, t.ex. överenskommelser, kontrakt och allt som undertecknas eller talas.

Merkurius representerar ordet, vare sig det är det talade eller det skrivna ordet. Så vad ska man göra när Merkurius är retrograd? Det är viktigt att vara försiktigare med vad man säger eller skriver. Det är ännu bättre att inte säga det, och det är ännu bättre att inte skriva det.

Och det är bättre att vänta på att retrograderingen ska passera så att vi kan underteckna saker, skriva viktiga saker eller säga viktiga saker.

Är det Merkurius retrograd som är orsaken?

På de sociala nätverken gör även de som inte förstår astrologi redan en meme av det, eller hur? De skyller på Merkurius Retrograd som orsak till kommunikationsmisslyckanden, en trasig skrivare, ett e-postmeddelande som inte kom fram, korrespondens som gick vilse. Men är det verkligen så här?

Ledordet är revidering under denna planets retrogradation. Genom att veta detta i förväg kan du använda denna transit till din fördel. Om du till exempel studerar är detta en utmärkt period för att revidera en text, ett ämne eller något av den här typen.

På så sätt är det tydligt att Merkurius Retrograd inte är en "negativ" position, som många tror. Den kan vara extremt befriande! Förstå varför.

Är Merkurius retrograd dåligt?

Merkurius, och alla andra retrograderingar av andra planeter, är inte nödvändigtvis dåliga, det är bara det att de har en viktig egenskap, en egenskap som handlar om saker som vi bör försöka göra så att negativa saker inte händer.

Med Merkurius retrograd har du ett utmärkt tillfälle att se över och omvärdera ditt sätt att kommunicera, både muntligt och skriftligt.

Så det viktigaste tipset för Merkurius retrograd är: skriv inte under, köp eller sälj något särskilt viktigt vid den här tiden. Tiden är mycket mer lämpad för introjektion och intellektuell självrannsakan än för att visa upp ditt ansikte mot världen.

Merkurius' retrogradation är i första hand en tid av mer eftertanke, och det är bra. Se hur generös himlen är mot oss. Vi har alla en tidpunkt under året då vi blir instiftade till en process av mer eftertanke.

Naturligtvis har inte alla råd att göra denna reträtt. Livets krav tvingar oss att kommunicera, men om du vet att Merkurius är retrograd kan du hålla tillbaka lite mer, stänga munnen. Så behåll de här fraserna, de kan vara bra under planetens retrogradation:

 • "Får jag säga min åsikt om det senare?"
 • "Jag vill tänka på vad du säger och sedan ge min åsikt."
 • "Får jag tänka på det en stund så att jag kan prata om det med dig senare?"

Och nu svarar du: Är det här dåligt? Nej, det är fantastiskt! Merkurius retrograd är ett utmärkt tillfälle för dig att göra den här processen som innebär att du blir mer försiktig, mer försiktig i vad du tänker och säger.

Finns det Merkurius retrograd för tecken?

Merkurius retrograd har olika betydelse för varje person beroende på vilket stjärndiagram du har. För vissa människor är Merkurius retrograd lite bättre, för andra inte så mycket.

Men det betyder att du måste gå bortom tanken på Merkurius retrograd för tecken. Astrologin tar hänsyn till ditt födelsehoroskop, dvs. den tar inte bara hänsyn till ditt tecken.

Om du vill veta vad Merkurius retrograd har att säga om ditt specifika astrologiska horoskop, gå in här i ditt Personare Horoskop för att förstå hur den här transiten kommer att påverka ditt liv:

 • Gå in på Personares personliga horoskop - det är gratis!
 • Om du inte är registrerad fyller du i dina uppgifter och om du är registrerad loggar du in på webbplatsen.
 • Då kommer du att se alla de transiter som sker i ditt liv just nu.
 • Och när Mercury Retrograde inträffar kan du förstå både den direkta planeten över ditt liv när den går retrograd!

I exemplet nedan har personen 13 aktiva transiter, och Merkurius befinner sig just nu i det sjätte huset.

Lägg märke till att det finns en höjdpunkt om Merkurius retrograd till vänster med en fullständig, personlig prognos!

Prognoser för dig under retrogradation

Det här är en sammanfattning av vad du kan uppleva under Merkurius retrograd. Den fullständiga prognosen, med tips och varningar, får du därför bara se i ditt personliga horoskop (i steg-för-steg-beskrivningen ovan).

Se i vilket hus du upplever Merkurius Retrograd Transit och vilka frågor som kan komma att aktualiseras i ditt liv under den här fasen:

Hus 1 i samband med Merkurius retrograd

 • Möjlighet : Under den här fasen har du möjlighet att fördjupa dig i dig själv, så försök att se in i dig själv och analysera saker och ting i ditt eget liv.
 • Utmaning Undvik att prata för mycket och att lägga ut allt du tänker på sociala nätverk, eftersom risken för missförstånd är mycket större än i andra sammanhang.

Merkurius retrograd i det andra huset

 • Möjlighet Ju mer försiktig du är när det gäller materiella och ekonomiska frågor, desto bättre. Så utnyttja tiden för att studera detta ämne.
 • Utmaning: Riskinvesteringar är helt avrådiga under den här fasen. Under Merkurius retrograd är det faktiskt bättre att inta en mer konservativ attityd när det gäller dina pengar. Det är också bra att undvika att köpa eller sälja mycket viktiga saker.

Merkurius retrograd i det tredje huset

 • Möjlighet Detta är ett intressant tillfälle för dig att inse dina kommunikationsmisslyckanden och de felaktiga argument som du använder i ditt dagliga liv.
 • Utmaning: Var försiktig med att inte avslöja falska nyheter Kontrollera allt du får och framför allt utvärdera det du delar med dig av. Om du kan, skjut också upp snabba resor och utflykter, eftersom risken är stor att det inte blir som du tänkt dig.

4:e huset i Mercury Retrograde Transit

 • Möjlighet : Att flytta runt möbler kan ge dig tillfredsställelse vid den här tiden. Den här tiden är mycket bra för att se över hur du organiserar saker och ting i ditt hem.
 • Utmaning: Familjeproblem, främst med pappa, mamma, syskon och mor- och farföräldrar, som du trodde var lösta, återkommer sannolikt under den här perioden. Men lös bara det som du har en lösning på. Om du inte har makt att lösa dem, respektera andras önskemål.

Merkurius retrograd i det femte huset

 • Möjlighet : vet du vad du brukade tycka om, det där spelet, den där leken, den där sporten som gav dig så mycket glädje och som du av någon anledning slutade med? Det är dags att komma tillbaka. Det är inte dags att lära sig nya saker i samband med fritid, men det är dags att återgå till att göra något som du redan har tränat på.
 • Utmaning: Akta dig för möjligheten att någon från det förflutna återvänder. Det är inte alltid dåligt, men det är kanske inte heller bra. Personen kommer tillbaka med tusen löften och säger att nu kommer saker och ting att bli annorlunda, och det blir de nästan aldrig. Om du bara vill ha några nätter av brinnande kärlek eller bara några kyssar, så är det okej. Men detta är inte den bästa tidpunkten för att återuppta ett förhållande. Personen kan vara den rätta, men det är bara inte rätt tidpunkt.rätt tidpunkt.

Hus 6 i Merkurius retrograd transit

 • Möjlighet Lyssna på din kropp! Försök att undersöka de signaler som t.ex. en smärta kan sända ut. Att organisera dina rutiner och din dagordning är också mycket bra under denna period.
 • Utmaning: Det kan vara så att något i din kropp ger dig ett tecken på att du behöver ändra en eller flera vanor. Adoptera eller köp inte heller djur på impuls den här tiden. Det är inte heller en bra tid att anställa människor.

Merkurius retrograd i 7:e huset

 • Möjlighet Tappa inte humöret, ni kanske redan har pratat om det, men ni måste fortsätta att diskutera det här ämnet. Detta gäller för romantiska förhållanden, men det kan också gälla för någon som du har ett förhållande med. Och det viktigaste tipset: lyssna mer och prata mindre. Med andra ord, tänk på vad den andra personen har att säga.
 • Utmaning: Undvik att skriva kontrakt och försök att inte gifta dig eller inleda ett partnerskap under Merkurius retrograd. Gör det efter denna period. Personer från det förflutna kan också dyka upp igen. Var försiktig.

Hus 8 i Merkurius retrograd transit

 • Möjlighet : ta emot hjälp eller söka hjälp för att hantera något svårt, t.ex. terapi eller rådgivning. Det är dags att ta itu med dessa kriser, men du behöver inte göra det ensam. Du har chansen att lösa problemet för gott!
 • Utmaning: Saker som tidigare störde och gjorde dig upprörd tenderar att komma tillbaka. Vissa trauman kan behöva återupplevas, men det kan vara bra om du är uppmärksam på din psykiska hälsa.

Merkurius retrograd i 9:e huset

 • Möjlighet : stor möjlighet att du kommer att bli intresserad igen av något som du har studerat och lagt på hyllan, från något som en högskola till en hobby eller språk.
 • Utmaning: Om det går att boka om en planerad resa är det bättre, men om det inte är möjligt kan du naturligtvis resa, men gör upp planer B, C, D, E... Och framför allt undviker du att döma saker och ting.

10:e huset i Mercury Retrograde Transit

 • Möjlighet Det är mycket troligt att du kommer att göra vissa revideringar och ändringar i ditt arbete. Försök att inte ta illa vid dig av eventuell kritik, utan ta kritiken som ett tillfälle att lära dig att utvärdera dina metoder.
 • Utmaning: Det kan hända att du gör en miss eller ett misstag i något yrkesmässigt förfarande. Det är inte heller lämpligt att byta jobb eller karriär i det här skedet. Var försiktig så att du inte drabbas av bedragarsyndromet. Ha tålamod med dig själv.

Merkurius retrograd i det 11:e huset

 • Möjlighet Vad är viktigt för dig när det gäller dina vänskapsrelationer och de personer du har i ditt liv? Om någon person kan underminera dina svagheter är han eller hon inte din vän. Detta är en varning. Vänner som du inte har träffat på länge kan komma tillbaka i ditt liv. Och det kan vara intressant att återupprätta banden med den här personen.
 • Utmaning: Försök att inte ändra dina planer för framtiden, till exempel genom att ändra på din pension eller dina besparingar.

Hus 12 i Merkurius retrograd transit

 • Möjlighet Detta kan vara en mycket introspektiv fas, så det är värt att dra sig tillbaka och meditera. Det är inte så att du inte kan ha stunder av fritid under dessa dagar av uppsving, men det är inte värt att gå på en binge. Utnyttja dessa dagar för att läsa, till exempel.
 • Utmaning: Om du inte respekterar denna begäran om att dra dig tillbaka kan du bli sårbar och till och med sjuk. Undvik att exponera dig själv så mycket som möjligt, även på sociala nätverk.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.