Vad betyder det att drömma om solen?

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Solen är solsystemets huvudstjärna och det är tack vare den som vi kan leva på jorden. Om man jämför dess funktion som "huvudperson" med symbolik kan man förstå att den representerar ljuset i människans medvetande. Den är nära kopplad till idéernas klarhet, äkthet, originalitet, urskiljningsförmåga och individens unika karaktär. Den är starkt förknippad med centrumet avmedvetande som är egot.

Läs mer information nedan för att hjälpa dig att bättre förstå vad du drömde om.

REFLEKTERA ÖVER SAMMANHANGET FÖR DRÖMMEN OM SOLEN

  • I vilket sammanhang förekommer denna sol?
  • Är det en sol som lyser upp eller är det mulet?
  • Försvårar eller förtydligar den drömmarens vision?
  • Bränner den eller vårdar den?
  • Finns det någon interaktion mellan symbolen och drömmaren, någon dialog, något budskap? Hur känner sig drömmaren när han eller hon observerar eller interagerar med symbolen?

REFLEKTERA ÖVER VAD DET OMEDVETNA SINNET KAN SIGNALERA NÄR MAN DRÖMMER OM SOLEN

  • Utsöndrar jag mitt eget ljus eller står jag i skuggan av andra i mitt liv?
  • Inser jag mitt värde och min unika karaktär eller blir jag uppslukad av kollektivet?
  • Ser jag livet med klarhet och nyanser, kan jag urskilja mitt i kaoset eller låter jag mig ryckas med av skuggiga sidor av mig själv?
  • Uppskattar jag livet för dess enkla existens?

Förstå möjliga tillämpningar av att drömma om solen:

Att drömma att du solar

Det kan tyda på en vilja att bli mer medveten om sig själv och sin egen individualitet. Det finns en glädje över sin identitet som genomsyrar drömmarens liv.

Att drömma att solen är täckt

En himmel där solen är täckt eller förmörkad kan tyda på en viss bräcklighet och förminskning, antingen på grund av ett fysiskt hälsoproblem eller på grund av omständigheter där drömmaren finner sig själv utplånad, oigenkännliggjord eller ogiltigförklarad.

Att drömma att solen bländar drömmaren

En sol som bländar eller bränner drömmaren kan tyda på en viss övervärdering av sig själv, en skadlig övertro på sig själv eller en mer narcissistisk tendens som medför lidande för drömmaren.

TOLKNINGAR GENOM HISTORIEN

Det finns otaliga symboler kring solen som ger oss underlag för att förstå dess arketypiska och följaktligen psykologiska representation. I praktiskt taget alla mytologier i alla kulturer finns det en solgud eller åtminstone en viktig anspelning på solgudinnan. Detta är fallet i Egypten-Ra/Horus, i Grekland-Helios/Apolus, gudinnan Sol i den nordiska mytologin, Guaraci i Tupi-Guarani-mytologin,Tezcatlipoca (innan han blev mörkrets gud i aztekisk mytologi), Surya i Indien, Sol Invicto-guden som vigdes i slutet av Romarriket och som skyddade soldaterna, bland många andra.

Inom astrologin symboliserar solen till exempel "jaget", individens egen identitet och det sätt på vilket han eller hon är eller försöker vara i världen. Soltecknet visar hur vi hanterar och producerar vårt eget ljus och följaktligen hur detta kommer att återspeglas i vår omgivning och våra relationer.

DIREKTLÄNK TILL EXISTENSEN

Solen, liksom alla stjärnor, är en glödande sten som producerar sitt eget ljus, det vill säga den är den källa som ger sig själv näring och håller sig själv vid liv. Det är livsviktigt eftersom växter, djur och människor upphör att existera utan det. Solen reglerar temperaturen på hela planeten så att den är beboelig, till och med vid polerna. Det är till exempel genom växterna som vi får näring av solljuset,syntetiseras till kalorier.

Namnet "astro-kung" är fullt av symbolik och ger en större förståelse för solens betydelse, som gör att vi kan se färger och kontraster tydligt, vilket är motsatsen till vad som händer på natten, då allt är otydligt mörkt och monokromt.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.