Självkärlek i utmanande tider

Douglas Harris 30-05-2023
Douglas Harris

Hur utmanande de nuvarande tiderna än är måste vi erkänna att det vi behöver är vägar av fred. Vi törstar efter självkärlek, lugn och inre tystnad, äkta kramar, kärleksfulla leenden och empati.

När vi lider djupt behöver vi tillgivenhet, egenvård och älskade människors kärleksfulla blick som säger att allt kommer att ordna sig.

Sedan tar jag ett steg tillbaka och minns Jesu ord: "Älska din nästa som dig själv". Jag förstod att denna kärlek börjar med "dig själv". Vi behöver också oss själva.

Det verkar självklart, men det är det inte. Många gånger har vi en tendens att undvika obehagliga känslor och situationer. Som min vän och mentor Paula Abreu säger: "Det är okej". Följ med mig:

Vi har alla våra personliga utmaningar: ofta är det familjemedlemmar som får oss att tappa balansen eller någon psykisk sjukdom eller något trauma. Det kan också vara så att du befinner dig i en stund av djup ångest eller depression och letar efter svar.

Utmaningarna är också yrkesmässiga: oavsett hur mycket du är målmedveten finns det alltid något problem eller någon frustration att ta itu med.

Om inte, kan det bero på att du inte vet vad du ska göra i den här världen, eller så kan du helt enkelt hamna i en exploaterande situation eller känna dig som ett slöseri med tid och vara tvungen att arbeta åtta timmar om dagen fem gånger i veckan med något som du inte förstår.

Dessutom ställs vi dagligen inför världens utmaningar: miljömässiga, politiska, ekonomiska och sociala utmaningar som påverkar oss direkt och indirekt.

Det är mycket att hantera på en gång, eller hur? Ja, jag vet.

Självkärlek är acceptans

Vid sådana tillfällen känner jag att vår första reaktion kan vara att behöva stöd från andra människor, men innan vi tittar utåt, uppmanar jag dig att titta inåt så att du först kan välkomna dig själv, lugna ner dig, ge dig själv en kram, ge dig själv kärlek, kort sagt.

Det finns en anledning till att Jesus betonade vikten av självkärlek: vi kan bara ge det vi har. Ju mer vi älskar oss själva, desto mer kommer vi att kunna älska och kärlek är den renaste energin i världen. Ekvationen för självkärlek verkar enkel, men det är den inte. Varför?

Vi har lärt oss att döma oss själva, att kritisera oss själva och att inte känna oss värdiga, men den goda nyheten är att vi kan ändra på det och allt som krävs är ett inre ja.

Hur man övar självkärlek

Jag delar med mig av fyra saker som jag gör för mig själv och som har stöttat mig på revolutionerande sätt:

  1. Acceptera att du har smärtor, frustrationer, tomrum och rädslor, ingen på jorden slipper känna dessa saker.
  2. Döm eller kritisera inte dig själv. Om du uppfattar kritiska röster inom dig, placera dig själv som en observatör långt ifrån dem och vet: den här grymma domaren är inte du. Det är bara en del av dig som är i behov av kärlek. Sänd ljus till den här delen.
  3. När du har identifierat dessa känslor kan du titta på dem och inse vad de vill berätta för dig. Bekymmersamma känslor bär med sig vissa svar på våra frågor.
  4. Föreställ dig att ett gyllene ljus kommer från ditt hjärta. Ljuset sprider sig i hela din kropp och du befinner dig helt och hållet i vibrationen av färgen guld, som är av hög andlig höjd. Avsluta denna övning i hög vibration.

Dessa fyra små steg kan öppna extraordinära portaler i våra liv och hjälpa oss att lösa upp knutar och släppa gamla blockeringar. Det kräver mod och en dos självkärlek.

I mitt arbete som facilitator för resor för självförvandling ser jag många människor nå djupa platser inom sig själva med dessa saker som verkar - och som är - så enkla.

Det jag önskar är att du hittar din frid, din kärlek till dig själv och din kärleks styrka inom dig.

Det gör det lättare att förstå och klara av våra personliga, yrkesmässiga och globala utmaningar.

Först och främst ska du omfamna dig själv. Du kommer att bli förvånad över den kraft som du har.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.