Vad betyder det att drömma om en kyckling?

Douglas Harris 30-05-2023
Douglas Harris

Höns, tvärtemot vad många tror, är extremt intelligenta och tillgivna djur. De är kända för sin moderlighet och skyddar sina ungar under sina vingar, och de kläcker dem tidigare för att gynna deras utveckling med hjälp av sin kroppsvärme. Ungarna är mycket kära för dem och de är vanligtvis mycket beskyddande.

Hönan är en flyglös fågel som rör sig genom att gå och hoppa lågt och kortvarigt. Dess världsbild är mer jordnära och dess kontakt med jorden är mycket viktig, eftersom den livnär sig på små ryggradslösa djur och frön. Den plöjer jorden effektivt genom att skrapa.

Det är ett djur som utnyttjas mycket för sitt kött, sina ägg och sina kycklingar. På gårdarna har de oftast vingklippta vingar eller lever i burar, vilket hindrar dem från att rymma och gör dem galna, eftersom de är djur som älskar frihet, sol och att vara tillsammans med sina egna.

Sedan urminnes tider har den ändrats och domesticerats för att passa människans intressen, vilket gör att den framkallar en mer domesticerad och mindre instinktiv aspekt av personligheten.

En av de mest kända sagorna med denna symbol är "Hönan med de gyllene äggen", som handlar om girighet och förlust av en möjlighet. Hönan, som borde vördas för sina ägg, dödas av otåligheten hos dem som bara tjänade ett gyllene ägg per dag... Med andra ord är hönan i sagan en källa till rikedomar som är sparsamma, men som möter en barnslig och oförberedd dimension.för att komma i kontakt med rikedom, men som saknar inre rikedom.

Frågor för att bättre förstå din dröm

Förstärkningen av en dröm består i att ytterligare utforska symboliken i det som det omedvetna har valt att representera en psykisk situation för oss.

På så sätt gör de frågor som vi ställer till drömmen det möjligt för oss att gå djupare in i den betydelse som symbolen har för var och en av oss individuellt. De underlättar självreflektion och stimulerar personliga associationer till drömmarens egna erfarenheter.

Första steget: reflektera över drömmen i sitt sammanhang

Hur ser kycklingen eller kycklingarna som dyker upp i drömmen ut? Är det en fri kyckling eller en kyckling i bur? Lever den eller är den död? Hur är drömmarens relation till denna aspekt?

Andra steget: reflektera över vad det omedvetna signalerar.

  1. Känner jag mig fri att uttrycka min natur eller hindras jag från att förverkliga mig själv?
  2. Hur hanterar jag mina projekt och de relationer som ligger mig varmt om hjärtat: odlar jag dem tålmodigt eller förlorar jag dem genom min impulsivitet?
  3. Känner jag eller behöver jag vara mer jordad och stabil?
  4. Vill du flyga högre och se livet från ett annat perspektiv?

Möjliga tillämpningar

En höna som kläcker kycklingar kan representera en omtänksam och tålmodig dimension av personligheten, och drömmaren bör sätta detta i ett sammanhang i drömmen.

En kyckling i bur kan tyda på att mer kreativa aspekter kvävs eller hindras från att utvecklas.

En död kyckling kan vara kopplad till en förlust av energi och vitalitet.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.