Vad ska man göra när exet dyker upp och vill ha sex?

Douglas Harris 18-07-2023
Douglas Harris

Du är ensam och lever ditt liv, men plötsligt kommer din ex dyker upp igen Du tror att ni kan utveckla en vänskap eller till och med en återvändsgränd, men hans intresse ligger någon annanstans. Vad ska man göra när exet dyker upp och bara vill ha sex?

Beroende på vad ni har upplevt tillsammans och hur känslomässigt engagerade ni är, är det viktigt att tänka på dagen efter, dvs. hur ni kommer att känna er dagen efter. en tillfällig sexuell relation, men med någon viktig person, Kan du fatta det beslutet medvetet och med självkärlek?

Nedan tar jag upp några punkter som är viktiga att tänka på när man agerar i den här frågan.

Förväntningars skador

När vi hör att exet försöker bli ihop igen börjar vi oftast tro att han vill göra det igen. Detta skapar förväntningar på att exet har förändrats, att det kommer att bli annorlunda nu, och den kalla duschen av vatten drabbar oss vanligtvis hårt: Han vill bara ha sex, inget mer. .

Vad menar ni med att efter så mycket engagemang, så många drömmar som skapats tillsammans? Den här typen av frågor är mycket vanliga. Är sannolikheten för lidande stor? Det kan den vara.

Det finns en kontrast mellan den person som du vill att personen ska vara och den person som den verkligen är. Även exets beteende kan göra dig besviken ännu en gång, för det gör verkligen ont.

Kan man verkligen skilja sex från känslor och kan man också skilja verkligheten från de förväntningar som uppstår under tiden?

Hur ska man reagera på ett förslag om sex med sitt ex?

Först och främst är det viktigt att du lär dig att respektera din egen vilja och att förstå vad ditt ex föreslår dig.

Det finns människor som klarar sig bra med relationer som enbart bygger på sex, men när det finns olösta frågor, inklusive sårade känslor och hopp om att relationen ska förbättras kan det vara en lidande väg att gå tillbaka till exet som relationen inte kan utvecklas till ett åtagande.

Alla behöver inte känna sig så moderna att de måste acceptera förslag om att stanna för att ha sex med någon, även om den här typen av beteende inte alltid är giltigt eftersom det ger ett sentimentalt engagemang som den andra personen inte alltid har att erbjuda och du kan hamna i en situation där du mår dåligt av dig själv och tycker att det är den andra personens fel.

Men är det verkligen den andra som lurar dig eller är det du själv som går på en väg av illusioner om den andra eftersom den andra redan har visat dig vem han verkligen är?

Men hur är det med brist?

Behov kan få dig att försöka se en möjlighet till ett lyckligt förhållande med någon som inte är villig att ha ett känslomässigt ansvar med någon, eller åtminstone inte med dig.

Så fundera på om det är värt det, om det är det mesta du kan förvänta dig att få av någon, om du verkligen befinner dig i ett ögonblick där utbytet av ömhet endast sker i samband med sex är vad du vill uppleva.

Svaret är inte alltid uppenbart, människor gillar inte alltid att vara sanna mot sig själva eller kan se en klyfta i sin självkänsla till den grad att de bygger upp relationer som bara bygger på sex för att de känner att de följer modernitetens våg, men hamnar allt sämre med sig själva.

Så även om du är förväntansfull är det kanske dags att tänka efter innan du agerar och ta reda på om det är precis vad du vill ha.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.