Venus går in i Vattumannen och lämnar kärleken friare

Douglas Harris 07-09-2023
Douglas Harris

2023 har knappt börjat och Venus rörelse förändrar redan kärleksenergin. Måndagen den 2 januari går planeten in i det vänligaste tecknet i zodiaken, dvs, Venus i Vattumannen är en fas där kärleken tenderar att vara mer fri, stimulerande och med intellektuell samhörighet.

I år pågår Venus övergång i Vattumannen fram till den 26 januari 2023. Därefter flyttar den till Fiskarna och återigen förändras stimulansen för romanser. Se här alla Venus genomgångar år 2023 och innebörden av varje enskild uppgift.

Se även de astrologiska förutsägelserna för 2023 här och förutsägelserna för tecknen år 2023 i denna specialartikel.

Nedan kan du läsa om prognoserna för Venus' övergång i Vattumannen och hur du kan dra nytta av den, oavsett om du är i ett förhållande eller inte:

Venus i Vattumannen

Om du inte är i ett förhållande:

 • Frihet är ledordet! Ingen kommer att acceptera att bli utsatt för påtryckningar.
 • Under den här perioden tenderar människor att gilla att gå ut mer, känna sig mer självständiga och brukar också attrahera människor i den här frekvensen.
 • Du kan också träffa intressanta människor genom vänner, möten eller fester med andra bekanta. Du kan helt enkelt öppna upp ditt umgänge och gå ut mer.
 • Bli inte förvånad om en vän (eller till och med någon du känner) visar ett särskilt intresse för dig. Det som tidigare var en mer avlägsen kontakt börjar bli något mer sentimentalt.

Det är värt att veta var Venus passerar vid den tidpunkten i ditt personliga horoskop .

 • De attityder som kommer att uppskattas mest under Venus i Vattumannen är de som är avslappnade och utåtriktade. Kom också ihåg att vi flirtar med vår hjärna och har intressanta saker att säga för att överraska vår partner.
 • Visa tillgivenhet, men fäst dig inte för mycket, eftersom en del oberoende kommer att vara förföriskt i den här fasen och det finns ingen garanti för att kärleken kommer att bestå. Låt din naturliga personlighet lysa igenom och ta dig an din egen personlighet!

Förslag på platser där du kan träffa människor för att skapa relationer:

Om du har ett seriöst förhållande:

 • Det är möjligt att varje person i förhållandet vill ha sitt eget utrymme och har många aktiviteter.
 • Detta ökade oberoende kan få vissa att ifrågasätta om de fortfarande gillar sin partner, eftersom de känner sig mer distanserade från henne och vill ha annan stimulans.
 • Det kan vara så att känslorna verkligen har svalnat, men det kan också vara något tillfälligt, kopplat till denna transit.
 • Venus i Vattumannen ger dig en önskan att återuppfinna dig själv, upptäcka dig själv och ofta ge mer uppmärksamhet åt vänner och andra projekt.
 • Det är inte läge att vara för klängig, men samtidigt är det ett bra tillfälle att hedra den andra personen, särskilt genom att lyssna och hjälpa den andra personen. Detta kommer att uppskattas. Det är trots allt ett sätt att visa att du är en god vän, förutom allt annat.
 • Nyheter är välkomna, så vad sägs om att bryta rutinen, göra en överraskning eller något ovanligt, avslöja andra sidor av dig själv?
 • Venus övergång i Vattumannen gynnar också mötet med andra par och möjligheten att umgås, vilket kan öka synergin mellan dig och din partner - eller driva er isär för gott om en kris redan är på gång.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.