Fadern till varje tecken: upptäck vad astrologin har att säga

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Det är normalt att vara nyfiken på vad far till varje tecken och vad astrologin avslöjar om vår fadersgestalt, så det är vanligt att astrologer ofta får frågan "min far är Vädur, vad betyder det?".

Solens tecken och Saturnus position är viktiga för att förstå vår faders profil, eftersom Solen återspeglar den medvetna delen av vårt jag, genom vilken vi manifesterar vårt syfte, men den relaterar också till den maskulina arketypen som vi bär med oss. Saturnus, å andra sidan, relaterar till den faderliga arketypen.

Hur du uppfattar den kommer dock att framgå av horoskopet, av solens och Saturnus positioner (i tecken och hus) och av deras aspekter med andra planeter.

TECKEN FÖR TECKEN, FÖR ATT TA REDA PÅ DIN FARS EGENSKAPER.

Vädurens far

Vädurens pappa kan vara frispråkig, hetlevrad, som i sitt raseri säger vad han ska och inte ska. Men han är också den pappa vars raseri går över fem minuter efter utbrottet.

Faktum är att han fem minuter senare inte ens minns att han kämpade eller varför. Precis som den ariska fadern kan vara bråkig med sin son, kommer han att vara bråkig för sin son.

Han kommer att vara den första respondenten vid mobbning, problem i skolan, problem i ungdomsåren, särskilt om han är pappa till en flicka (om han är pappa till en pojke kommer han att uppmuntra honom att kämpa och ta itu med sina egna problem, och han kommer alltid att vara på sin vakt i bakgrunden).

Läs allt om Vädurens tecken här.

Taurus far

Lugn och rofylld kan Taurusfadern ge sin son frihet att vara och agera. Få saker tar bort Taurusfaderns lugn och rofylldhet. Han är vanligtvis den far som nästan ingenting skakar om. I det ögonblick han känner att sonens eller familjens säkerhet är hotad kommer Taurusfadern in i bilden utan att tveka.

Ja, eftersom Taurus är en beskyddare och försörjare. Om du tänker på din pappa som en trygg hamn, en klippa eller ett träd med djupa rötter som är svåra att skaka av sig, är han förmodligen en Taurus.

Här kan du lära dig allt om tecknet Taurus.

Fadern till tvillingar

Han är familjens själ vid vardagsmiddagar och söndagsluncher. Han kan vara den som pratar, pratar och alltid har något nytt och intressant att berätta. Tvillingfadern kan också vara den som tänder (och håller tänd) lågan i sina barns nyfikenhet på världen omkring dem.

Hans barn tenderar att se honom som en intelligent, nyfiken, rolig och välinformerad person. Som far är han lättsam, även om han kan vara förvånansvärt traditionell på många sätt. Tvillingfadern stödjer (och följer) vanligtvis barnens önskan om att utforska, som tenderar att se honom som en "äldre vän".

Och det är precis så det är, för denna far åldras utan att någonsin visa sin verkliga ålder i sitt utseende eller sin attityd, han förblir alltid ung.

Läs allt om tvillingarnas tecken här.

Cancervadern

Kräftfadern kan älska att stanna hemma och ta hand om sina barn. Han tycker om att se sin avkomma växa upp och vårda dem fysiskt och känslomässigt.

Många människor misstar sig när de tror att Kräftans föräldrar är tillåtande eller tillmötesgående. Nej, det är de inte. Kräftor är ambitiösa och som sådana kommer de att göra allt som krävs på social och utbildningsmässig nivå för att ge sina barn möjlighet att nå långt i livet.

Det är sådana som kommer att finnas med på varje examen, skolfest, födelsedag osv.

Läs allt om Kräftans tecken här.

Leos far

Leo-fadern har ett rent hjärta. Kärleksfull och generös, hans barn är hans ögonstenar och de döljer inte detta för någon. Han är en superfar, mycket intresserad av att lära sina barn ädla värderingar och att de vet hur de ska ta sin rätta plats i världen, skydda sina utrymmen, sina värderingar och dem de älskar.

De kan vara bra pappor att fira (och följa med) på födelsedagsfester och är de som gärna lär sina barn de goda sakerna i livet. För att vinna över en Leo-pappa är det bara att säga till honom att hans barn är fantastiska och att de drar åt honom.

Läs allt om Lejonets tecken här.

Fadern till Jungfrutecknet

Jungfrufadern är vanligtvis mycket involverad i sina barns rutiner, även om de är vuxna, arbetar och har sina egna karriärer. Om de inte är direkt involverade kan de känna till sina barns schema, hur de klarar sig i skolan och vad de behöver.

Även om de är förälskade i sina barn kan en jungfrufar vara mycket kritisk för att hjälpa dem att bli bättre. Men ve den som vågar kritisera sin avkomma! Hans barn har inga fel, förutom de fel som han själv (och bara han) har rätt att påpeka.

Eftersom de har lätt för att identifiera vad som inte fungerar eller kan förbättras kan de uppfattas som coola av sina barn.

Lär dig allt om Jungfrun här.

Vågen som pappa

Om det är något som dessa pappor är utmärkta på är det att lära sina barn värdet av relationer (och sociala relationer i allmänhet), förhandling och vikten av att vara rättvis. Den Librianska pappan är också lugn och tyst och kan hantera konflikter med (eller mellan) sina barn utifrån en dialog som syftar till att försonas och hitta en medelväg.

Vågens pappa kommer knappast att tala om för sina barn vad de ska göra, utan han kommer att försöka presentera för- och nackdelar med varje alternativ så att de kan bestämma sig, och kanske diskret leda dem längs den väg han tror är bäst för dem.

Och i sociala sammanhang är det osannolikt att deras barn är stökiga eller smutsiga: Librianerna förstår att deras utseende är deras visitkort och lär sina barn detta på ett bra sätt.

Här kan du läsa allt om tecknet Vågen.

Skorpionens far

Skorpionfaderns band till sina barn kan vara mycket djupt och intensivt, men barnen är inte alltid medvetna om den kärlek och betydelse de har i föräldrarnas liv. Detta beror på att Skorpionfadern ofta försöker hålla tillbaka den oro som de bär inom sig och ger en mer kontrollerad bild som inte alltid förmedlar den kärlek som rör dem.

Lojal är han en av dem som dödar och dör för en son. Men det är bättre att inte försöka lura honom, för han är bra på att uppfatta känslomässiga och energimässiga strömmar och på att läsa det outtalade. Hans barn kan tycka att han är mycket radikal och extrem i sina beslut, även om de tenderar att förstå hans skäl när de är vuxna.

Läs allt om Skorpionens tecken här.

Skyttens far

Om en skyttens far bara hade en önskan skulle han önska att hans barn var etiska och inte rädda för att utforska världen.

Han kan vara en partner, följa med och stimulera sina barn att alltid söka efter något större och bättre, eftersom han inte bara tror på de små barnens kapacitet utan också vet att livet kan vara mer.

Skyttens optimism får dem att tro att inte ens himlen är en gräns för deras drömmar. Men som villkorslösa frihetsälskare vet Skyttens pappa knappast hur han ska hantera beroende eller obeslutsamma barn. För sport, äventyr, studier och friluftsliv kan den här pappan vara det bästa sällskapet.

Lär dig allt om Skyttens tecken här.

Stenbockens far

Detta kan vara den pappa som barnen inte bor med så ofta eftersom han alltid arbetar, arbetar hårt och strävar efter en bättre framtid för hela familjen. Även på semestern finns det risk att Stenbockens pappa arbetar.

Genom hans exempel lär sig hans barn att ingenting kommer lätt från himlen (bara regn!), att det är viktigt att kämpa för sina mål och att man kan komma långt med uthållighet. Oavsett vilken position han har är Stenbockens pappa vanligtvis en person som respekteras av alla eftersom han bär med sig vikten av yrkesetik.

Stenbockens pappa kan dessutom vara en älskare av traditioner och familj, även om han inte låter något kulturarv diktera hur han ska bygga sitt eget liv. Självständighet, tradition och arbete är hans namn.

Läs allt om Stenbockens tecken här.

Vattumannens fader

På grund av sin intellektuella och materiellt distanserade natur är Vattumannens pappa vanligtvis mycket mer närvarande i den abstrakta sidan av att uppfostra sina barn än i den konkreta sidan av det dagliga livet, att byta blöjor och städa såren.

Dessutom kanske Vattumannens föräldrar vill ge sina barn förmågan att ifrågasätta etablerade regler, skapa ett nyfiket sinne hos dem som gör att de kan se bortom vad majoriteten ser och ingjuta en känsla för social rättvisa i dem. För dem är det viktigt att vara socialt högljudda och aktiva om vad som inte är rätt, oavsett vem som säger något annat.

Han kanske vill att hans barn inte ska vara en till i mängden, även om det kostar dem själva mängden. Om Vattumannens far hade ett mantra skulle det vara: var inte rädd för ensamhet, var rädd för att inte vara du.

Lär dig allt om Vattumannens tecken här.

Fiskens fader

Den lugna, fridfulla och generösa Fiskenfadern är en av dem som kan ha svårt att möta sina barns problematiska beteende, och kanske till och med minimera dem, på grund av sin tendens att i första hand se de positiva sidorna hos dem han älskar (och att slippa de "världsliga" problemen).

Fiskfadern är mycket lyhörd och bra på att "känna av" sin avkomma, både fysiskt (när något inte går bra när det gäller hälsan) och känslomässigt och psykologiskt. Hans kontakt med dem är bokstavligen andlig.

Ibland kan deras omsorg om barnens välbefinnande förväxlas med uppfattningar och intuitioner som inte alltid är korrekta, vilket kan leda till missförstånd. I allmänhet ses de mer som en källa till kärlek och värme än som en auktoritetsreferens.

Läs allt om fiskarnas tecken här.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.