Tarot i White Lotus: hur serien närmade sig korten

Douglas Harris 19-06-2023
Douglas Harris

Serien White Lotus var mycket framgångsrik och var föremål för många diskussioner på internet. Dessutom hade vi tarotscener i White Lotus i det tredje avsnittet av den andra säsongen, Elefanter med tjurar I denna film anlitar Tanya, spelad av Jennifer Coolidge, en tjärolog för att undersöka om hennes man är otrogen mot henne.

I den här artikeln kommer jag att diskutera lite mer om Tarot på film och sedan titta djupare på hur Tarot dök upp i White Lotus.

Om du har en specifik fråga och känner att Tarot kan ge dig svaren kan du möta Direct Tarot här och gå långt bortom ja eller nej. Och om du vill få några Tarotråd för idag kan du kolla in dagens gratis Tarot of the Day här.

Tarot på bio

Tarot är en succé på bio! Korten förekommer otaliga gånger i skönlitterära verk. Om Tarots arkana definierar intriger och komplotter eller ger ledtrådar, sanna eller falska, i förföljelsen av ämnen, så är dess spådomar inte särskilt värda någon större uppmärksamhet och passar nästan alltid in i en stereotyp vision.

Kristallkulor, många armband eller halsband, stora ringar, långa naglar, mycket markerade ögon med mörk smink, läsning av korten i tält av månen och stjärnorna, till exempel.

Den exotiska och mystiska miljön där skrämmande förutsägelser föds skapar spänning: är förutsägelserna sanna?

Ingenting skulle kunna vara längre från verkligheten för tarologer och tarotologer i kött och blod, men det är legenden som vinner på fiktionens område. En dag, i framtiden, kommer vi att vara representerade som vi är idag. Tarots gåtfulla aura kommer att vara tillräcklig.

White Lotus Tarot

Kredit: HBO

Serien Vit lotus Samtidigt som den upprätthåller den fiktiva traditionen av skrämmande vaticineringar ger den åskådaren en svindel av krypterade meddelanden.

Det vill säga symbolik som nästan är en andra berättelse i berättelsen, särskilt i den andra säsongen, som utspelar sig i kuststaden Taormina på Sicilien.

Det tredje avsnittet i den andra säsongen heter Elefanter med tjurar (I den anlitar huvudpersonen Tanya, spelad av Jennifer Coolidge, en tarolog för att undersöka om hennes man är otrogen mot henne.

Ett paradis i det land som födde tarotkorten.

I presentationen av den andra säsongen, när tecknen visas, är det scener av renässanskonst som modifierats speciellt för serien som ligger till grund för eftertexterna.

Bilderna utgör bakgrunden för skådespelarnas namn och har en symbolisk koppling till den karaktär de representerar. Dialogen mellan ord och allegoriska bilder är ständig, men de förblir krypterade för det ouppmärksamma ögat.

Kredit: HBO

Det är en sådan serie som kräver uppmärksamhet på detaljerna eftersom de kommer att göra stor skillnad för berättelsens gång och ge ledtrådar (oberäkneliga eller överraskande) till dess utveckling.

Nå, läsare, från och med nu börjar spoilers. .

Om du inte har sett Vit lotus För att du ska förstå detaljerna och konsekvenserna av tarotläsningen i White Lotus måste du se de två första säsongerna först.

Betydelsen av Tanya i White Lotus

Låt oss återgå till Tanya, hon är den enda av karaktärerna som finns med i de två första etapperna av serien, så jag kommer att behöva sammanfatta mycket och hoppa över viktiga scener.

Jag kommer därför att fokusera på de scener som jag anser vara absolut nödvändiga för att sätta vårt mål, nämligen att tolka tarotläsningen i White Lotus, i sitt sammanhang. Så, låt oss gå!

I den första fasen kommer Tanya, en miljonärs arvtagerska, till Hawaii för att bo på ett av kedjans hotell. White Lotus. Hon bär med sig askan från sin avlidna mor, som hon hade ett dysfunktionellt förhållande till.

Jennifer Coolidge som Tanya i den första säsongen av White Lotus / playback / HBO

Tanya är en komplicerad karaktär som är mycket välkonstruerad och Jennifer Coolidge är en riktig höjdare i sin roll.

Till en början blir hon vän med spa-chefen Belinda, som hon bjuder in till terapier, massage och middagar efter arbetstid, tills hon träffar Greg, som försöker öppna dörren till Tanyas rum, förmodligen av misstag.

Greg och Tanya inleder en kärleksaffär. Tanya är misstänksam mot Gregs intresse, men de två satsar på relationen även efter att Tanya får ett utbrott av uppriktighet där hon avslöjar sin sårbarhet.

Greg hostar tvångsmässigt och kallar sig själv för dödligt sjuk, trots att han lätt tar sig över hotellpoolen. Senare får vi veta att Tanya betalar för en fullständig behandling för honom, som han blir frisk från.

I det sista avsnittet av den första säsongen lyckas Tanya kasta sin mors aska på stranden, en scen som hon tidigare drömt om.

Tanya tar med sig Tarot i White Lotus

I den andra säsongen är Greg och Tanya redan gifta. Hon reser ensam till Sicilien och träffar honom på White Lotus hotel, som är en del av den kedja som hon bodde på i den första säsongen. Så snart paret ser varandra börjar problemen.

Tanya är irriterad över att Greg inte svarar på hennes samtal eller meddelanden och motiverar detta med att det är ett ansträngande arbete. Han retar också Tanyas assistent Portia och hävdar att paret är på en romantisk dejt och att flickan borde åka tillbaka till USA.

Jennifer Coolidge som Tanya i White Lotus / HBO

Gregs humör förändras från den första till den andra säsongen: en gång var han passionerad, nu är han kritisk, ironisk och lynnig.

För att glädja Tanya ber han henne ändå att välja vad hon helst vill göra på Sicilien.

Om Tanya i det första skedet efterliknar Brigitte Bardot, är den utvalda skådespelerskan Monica Vitti, så Tanya ber sin man om en tur på en Vespa.

Efter rundturen, vid middagen, säger Greg att han måste åka till USA i två dagar för att ta hand om affärer.

Tanya är arg och nästa dag mycket gråtfärdig eftersom hon redan hade hört ett misstänkt telefonsamtal från Greg.

Har jag blivit förrådd?

När han har gått söker Tanya upp Valentina, hotelldirektören, och ber henne att hämta ett medium, en spåkvinna, en zigenare, och ta med henne till hotellet för att ta hand om henne. Valentina säger att det finns en tarolog i stan.

Nästa scen visar Tanya och Portia med spåkvinnan i rummet. Tanya observerar tarologens rörelser med sin pendel och säger till sin assistent att kvinnan verkligen är en äkta gammaldags zigenare. Tanya blir sedan korrigerad av Portia, som påpekar att detta skulle vara ett politiskt inkorrekt tal. Men Tanya är inte besvärad.

Spåkvinnan blandar och erbjuder stacken till konsulten, som bara ler och knackar på korten. Spåkvinnan stirrar och väntar på den fråga som Tanya trodde inte behövde ställas.

Sedan börjar Tanya formulera frågan, att hon skulle vilja veta om hennes man... Förlägsen ber hon Porta att gå. Portia går till badrummet, där hon tar ett par av Tanyas svarta trosor och observerar dem. Hon stjäl sedan några sömntabletter.

De efterföljande händelserna i linje med tarotläsningen skapar en scen i scenen, vilket gör trosorna och pillren till symboliska ledtrådar till framtida händelser.

Tanya är troligen rädd för frågan hon skulle ställa till spåkvinnan om hennes mans trohet och ändrar därför frågan och frågar om deras äktenskap kommer att hålla, om de kommer att hålla ihop.

Tarot är en Marseillaise Tarot och endast korten i den stora arkanen kommer fram, trots att alla 78 kort har blandats.

Härifrån ger jag min syn på den tarotläsning som görs i White Lotus.

Tanya Betydelse av korten

Den första, högst upp i uppstädningen, är Stjärnan Nedan, Djävulen Till vänster, Månen Till höger, Den galne mannen och på foten, Bilen Det var dessa brev som skickades till Tanya.

Arcane The Star

Körningen skulle följa ett ganska populärt och traditionellt schema, med namnet Péladan, dess skapare.

Men av det sätt på vilket korten är placerade, som avviker från Péladans ordning, kan vi dra slutsatsen att den första positionen skulle betyda den fråga som Tanya ställer, Stjärnan .

Det här kortet visar hur ödet agerar och upphäver en stor del av konsultens fria vilja. Det hänvisar till skönhet, överlåtelse till livets rörelser och en viss naivitet.

När Stjärnan i ett tarotspel är vi aldrig säkra på vad som kommer att hända, eftersom det är en del av en större ordning som dikteras av stjärnorna. Nästa kort, Djävulen, skulle markera det nuvarande ögonblicket, de influenser som är i arbete.

Stjärnan och djävulen tillsammans

Arcane Djävulen

Tillsammans kan Stjärnan och Djävulen kan tyda på att man kan bli manipulerad. Stjärnan påverkas av den förföriska kraften hos den Djävulen .

Inom ramen för Djävulen är pengarnas makt. Vi får inte glömma att Djävulen är också Lucifer, Morgonstjärnan (Venus), den fallna ängeln, den vackraste av alla änglar.

Med andra ord är skönheten en del av handlingen. XV är en arkebusering som ligger i skuggorna och som alltid visar sin bästa sida tills den avslöjas.

Tillsammans, Stjärnan e Djävulen Förutom de traditionella betydelserna av dessa två stora arkana är det bra att notera att personerna i båda korten är nakna. Sex är en del av bakhållet.

Månen till vänster om Djävulen kunde indikera tidigare händelser och även den miljö där allting skulle ske. Nu vet vi att Månen Den fördunklar sanningen, döljer verkligheten och förstärker därmed idén om en fälla.

Området är sumpigt och farligt för Tanya. Men den gåta som föreslås i bokstaven i Månen kan lösas upp om personen i mitten kan följa ledtrådarna och låta sin skyddsinstinkt styra dem.

Allt som fördunklar sinnena är förknippat med både till månen när det gäller Djävulen Det är därför det är mycket svårt att ha någon urskiljningsförmåga under inflytande av dessa två stora arkana.

Galningen lägger till stjärnan och djävulen

Reproduktion / HBO

Sedan ser vi den tredje bokstaven, Den galne mannen Jag arbetar inte med de inverterade arkanerna, även om jag känner till deras effekt på en läsning.

Om kortet är väl aspekterat, i normal position, biter valpen i benet på Crazy varnar honom för överhängande fara.

Omvänt betyder det att instinkten som representeras av djuret inte längre känns eller lyssnas till och att fallet ner i avgrunden är nära förestående. Det är verkligen ett tecken på stor fara med tanke på de tidigare korten. Det kan dock också tyda på att de dolda fiendernas plan ( Månen , Djävulen ), kan hamna på villovägar.

Och slutligen, Bilen i Tarot-spelet på White Lotus

Slutföra körningen, Bilen trycker rytm i läsningen, snabbar upp fakta och processer och visar att motståndarna är konstant, nästan besatta.

Det indikerar också att händelserna kan ske på en resa, under en transport eller i ett fordon av något slag.

Spåkvinnan berättar sedan för Tanya att hennes man är kär i någon annan, en mycket vacker person. Konsulten frågar om denna person inte kan vara hon själv och spåkvinnan säger nej, absolut inte. Men läsningen gäller Tanya, berättelsens huvudperson.

Spådomens sista scener

I kartomannens sista scen verkar hon hamna i ett slags trans, hon pekar frenetiskt på korten som visar på varandra och säger: skönhet, det medvetna, det omedvetna, detta är... Djävulen , coscie , coscie (tränaren, Bilen ).

Tanya börjar göra uppror när spåkvinnan säger på italienska: \"galenskap kommer att få henne att begå självmord"\. la pazzia ti portera al suicidio (Självmord) Tanya förstår nog inte, eftersom hon inte förstår det lokala språket, men hon vet att det som sägs inte är bra.

Irriterad säger hon att hon inte vet varför hon betalade för den: Du är mycket negativ! Du borde sätta mig på plats, ta dina hemska kort, ditt andra skräp, din aska, du är en skurk!

Tarologen säger att allt är sant: Jag tog Den galne mannen det är farligt! Tanya sparkar ut, och på så sätt lämnar den fumliga kvinnan hotellrummet.Och Tanya upprepar: Negativt, negativt.

Tarot visar dig inte vad du vill ha

Scenen är rolig och visar hur vissa konsulter går efter en tarotläsning för att bara höra vad de vill höra och inte vad korten verkligen har att säga. När en fråga kräver ett ja eller ett nej blir det komplicerat.

Vad ska personen göra när han eller hon ställs inför ett negativt svar på sina intressen? Tarologen ska fråga konsulten om han eller hon är redo att höra svaret. Om konsulten säger att han eller hon inte är redo omformuleras frågan.

Enligt mitt sätt att se på saken var spåmannen inte alls skicklig, men konsulten var inte heller till någon hjälp. Dessutom finns det språk- och sedvänjebarriärer. Tarot är en chifferkod som är tillgänglig för invigda.

Tarologen översätter bilden till det verbala planet och kommunicerar resultaten. Här har vi en översättningsprocess som möter en annan översättningsprocess. Detta är vad som hände.

Ett annat viktigt faktum är tarologens förmåga att förmedla känsliga situationer. Allt kunde ha sagts på ett sätt som varnade Tanya för en fälla. På så sätt skulle hon ha haft en chans att genom sin fria vilja undkomma sitt överhängande öde.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.