Betydelser av månen i Stenbocken: känslor, sexualitet och moderskap

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Månen i stjärndiagrammet styr frågor som känslor, ursprung och familj, moderskap, den feminina sidan och vad som ger näring åt själen. Månen i Stenbocken representerar klarhet, motivation och praktiskhet.

Dessutom spelar månen en viktig roll i den sexuella kartan och hjälper till att tolka de känslor som kommer instinktivt, både när det gäller kärlek och sex.

I den här artikeln kommer vi att tala om egenskaperna hos månen i Stenbocken och hur den utvecklas på olika områden i livet, till exempel känslor, sexualitet och moderskap.

Dra nytta av detta och lär dig mer om månen i födelsehoroskopet och om månen i sexkartan.

Egenskaper hos månen i Stenbocken

Månen i Stenbocken får sin näring från karriär, struktur och stabila band. Med andra ord är det synonymt med en person som älskar trygghet, struktur och att må bra på jobbet.

Personer med denna positionering tenderar att verka ganska tuffa och dölja sin känslighet. Men gör inga misstag, denna tuffhet kan brytas!

Dessutom tenderar de att utveckla självkontroll med viss lätthet. De kan dock ha en tendens till pessimism och negativitet.

Lär dig allt om Stenbockens tecken

Månen i Stenbocken och de astrologiska husen

Alla dessa egenskaper kan dock vara mer eller mindre intensiva, eftersom månen i Stenbockens tecken är kopplad till ett astrologiskt hus - och varje astrologiskt hus betonar en grupp teman i ditt liv.

En person med månen i första huset är till exempel en person som är inriktad på vad han eller hon känner och därför kan tolka världen utifrån sitt känsloläge, till skillnad från en person med månen i andra huset, som tenderar att ha en stark känslomässig koppling till människor och till och med föremål.

Det är därför det är så viktigt att se födelsehoroskopet som en helhet och aldrig som isolerad information. Om du vill veta i vilket hus din måne i Stenbocken befinner sig, kan du göra ditt födelsehoroskop gratis här.

Lär dig mer om de 12 astrologiska husen och betydelsen av varje hus.

Känslor hos personer med månen i Stenbocken

Det tecken som din måne står i spelar en viktig roll när det gäller vad som ger näring åt din själ. Människor med månen i stenbocken har vanligtvis vissa svårigheter att uttrycka sina känslor, känslor och att lita på andra.

Känslan av att ha kontroll över sina känslor ger i allmänhet en stor trygghet åt dem som har denna position i sitt astrologiska horoskop.

Men med tiden kan de lära sig att inte ta allting på så stort allvar och att vara försiktiga med så mycket klarhet, eftersom det till slut kan låta som arrogans för andra.

Månen i Stenbocken och moderskap

En mamma med månen i Stenbocken är vanligtvis en traditionell mamma som stimulerar till tillväxt enligt vad som "bör göras", det vill säga att studera, göra karriär, gifta sig, agera korrekt och försörja sig ekonomiskt.

Å andra sidan kan de som har månen i Stenbocken känna en brist på spontanitet och ha en något rationell hållning gentemot sin mamma, eftersom de är måna om att följa protokollet och alltid se lämpliga ut. I allmänhet är de människor som lämnar hemmet tidigt för att inte ge och inte ha arbete.

När vi inte har en positiv känsla kan vi bära med oss vissa trauman in i vårt vuxna liv. I det här fallet är det viktigt att arbeta med dessa problem för att kunna gå vidare. Lär dig hur familjekonstellationen kan hjälpa till att övervinna dessa hinder.

Att mata månen i Stenbocken

Månen i stjärndiagrammet har ett direkt förhållande till näring, som påverkas av familjemönster och även av förhållandet till mamman. Bland de mest slående Capricorne-egenskaperna är uthållighet och ansvarstagande, vilket kan leda till att man till exempel blir alltför upptagen av sitt arbete.

Det är värt att undvika att vara de personer som äter och arbetar samtidigt, vilket kan leda till snabba och näringsmässigt dåliga måltider. Ett av de vanligaste problemen med denna måne gäller benen, så du måste se upp för problem som osteoporos och kalciumfall.

Terapeuten Solange Lima ger tips om aromaterapi för att hjälpa till med dessa problem:

 • Orange : Hjälper dig att fokusera på här och nu. Bra att använda när du äter.
 • Lavendel e patchouly : I denna synergi verkar lavendel för balans och patchouly som en "mönsterbrytare" och hjälper månen i Stenbocken att fokusera på balanserad och näringsriktig mat, vilket är så viktigt för att bibehålla prestanda och produktivitet på jobbet.
 • Tea tree : fungerar som ett stöd för att förebygga osteoporos och kalciumnedgång i klimakteriet.

Lär dig mer om förhållandet mellan månen i det astrologiska horoskopet och mat.

Månen i Stenbocken och sexualitet

Som vi sa i början av texten spelar månen en viktig roll i den sexuella kartan. De som har månen i Stenbocken tenderar att ha mer seriösa och stabila relationer.

Eftersom det är vanligt att hålla tillbaka känslor kan det ta tid för personer med denna position att öppna sig känslomässigt. Det affektiva bandet byggs upp med tiden.

När det gäller sex, om han å ena sidan är en mer traditionell person, strävar han å andra sidan efter att göra ögonblicket bättre och bättre. Övning är hans bundsförvant för att förbättra prestationen.

Ta tillfället i akt att ta reda på mer om din måne på den sexuella kartan.

Sol, måne och ascendent

Solen, månen och ascendenten i ditt födelsehoroskop är kända som astrologins tre stora stjärnor. Tecknen på dessa tre planeter utgör grunden för din personlighet.

 • Sun: Det gör jag, det är min roll.
 • Moon: Jag känner det, det är här jag kommer ifrån.
 • Ascendant: Det är så här jag uttrycker mig, det är så här folk ser mig.

Det är därför som hela stjärnhoroskopet måste beaktas, men om du anger soltecknet, månen och ascendenten ger du goda ledtrådar om vem du är.

Gör ditt gratis astrologiska födelsekort och upptäck dina Big 3

Vad betyder det när månen står i Stenbocken?

Du vet att din stjärnkarta visar hur himlen såg ut när du föddes, eller hur? Detta är oföränderligt. Din stjärnkarta kommer alltid att vara densamma. Men det finns något som vi kallar Dagens himmel, som är stjärnornas dagliga disposition. Och den här läsningen talar till din karta, och agerar i ditt dagliga liv.

Detta är ännu mer relevant eftersom månen byter tecken ungefär varannan dag, och eftersom månen styr känslorna kan denna förändring påverka ditt humör och din sinnesstämning.

Och vad kan hända när månen står i Stenbocken?

 • Positiva stämningar: stabilitet, ökad tålamodskänsla och pliktkänsla.
 • Negativa stämningar: depression, modlöshet, överrealism, tristess.
 • Den är bra för: Yrkesfrågor, affärer, planering, aktiviteter som du vet kommer att ta tid och kräva tålamod, hantera ansvar.
 • Inte bra för: vill göra saker snabbt, fester, evenemang där människor måste integreras, aktiviteter som kräver mycket liv och rörelse, bröllopsfirande.
 • Affärsområden: Arkitektkontor eller advokatbyråer, branscher som kräver hög tillförlitlighet eller som är mer traditionella, tjänster för äldre, äldreboenden, kontor, ingenjörsföretag, redovisning för stora företag, arbetsförmedlingar, tjänster för karriäromläggning och utbildning för yrkesverksamma.

Förstå dina personliga transiter bättre

Du kan se att tecknet i kombination med månens passage kan göra skillnad för din dag. Det är därför det är viktigt att göra ditt personliga horoskop. Det hjälper dig att förstå alla dessa kombinationer.

Dessutom är det värt att veta mer om månens faser och i vilket tecken den kommer att befinna sig vid ett visst datum, se 2022 års månkalender.

Nu när du vet allt om månen i Stenbocken, vad sägs om att använda dessa "tips från universum" för att reflektera över vad du känner? Är du nöjd med dina känslor eller är det något som stör dig?

I Personare hittar du flera artiklar som kan hjälpa dig i denna fråga. Räkna med oss!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.