Jungfrun år 2023: Astrologiska prognoser

Douglas Harris 01-08-2023
Douglas Harris

Du försökte undvika det, men det är dags att lära dig att säga nej. Saturnus inträde i Fiskarna innebär en utmaning som är inneboende i Jungfrun: att sätta gränser. Genom att stärka självkännedom och läkning, Jungfrun år 2023 kan få mer inflytande över dig.

I gengäld för din kärlek, din tid och ditt engagemang, oavsett vad du gör i livet, kommer du att inse att du också kan ställa krav, och därmed kommer du att lämna martyrrollen.

Använd den här guiden tillsammans med prognoser för Jungfrun år 2023 om detta är ditt soltecken eller din Ascendant. Men kom ihåg att endast din Astrologiskt horoskop kan hjälpa dig att förstå hela din personlighet och den Personligt horoskop (som är gratis här) ger dig personliga prognoser för hela året för varje astrologisk övergång.

Innan du börjar läsa prognoserna för Jungfrun år 2023 Spara tre viktiga guider för att du ska förstå året:

 • prognoser för alla tecken år 2023
 • O astrologisk kalender 2023 komplett här
 • O 2023 månkalender med faser och tecken här

Analyserna av Jungfrun år 2023 har gjorts av tre viktiga astrologer från Personare: Marcia Fervienza, Naiara Tomayno och Yub Miranda.

Bästa tider för Jungfrun år 2023

Under Jupiters period i Väduren, som pågår fram till den 16/05, är det möjligt att de som har Solen eller Ascendenten i Jungfrun kommer att ha många möjligheter att öka sina inkomster - särskilt rörliga inkomster, som provisioner, bonusar, vinstdelning, nya kunder...

På så sätt kan det hända att de som bor tillsammans med dig påverkas av löneökningen, vilket också påverkar ditt liv.

Från och med maj, när Jupiter går in i Oxen, kan du ta fram dina resväskor ur garderoben: det är dags att planera resor! De kan vara för affärer, nöje eller studier och kan också indikera expansion i frågor som rör internationell handel, om det är ditt yrke.

I början av det nya astrologiska året, den 20/03, kommer Venus i Taurus att göra en triangel med Jungfrun, vilket kan ge dig mer glädje i ditt liv. På så sätt kan du känna dig mer bekväm med att anta en hälsosam kost och ta bättre hand om din kropp och hälsa.

Viktiga datum:

 • Fram till den 12 januari: Mars är retrograd i Tvillingarna. Det är dags att omvärdera vad du vill, hur du vill nå dina mål och hur du vill arbeta effektivt för att uppnå det du vill.
 • Efter den 12 januari: Mars i direkt rörelse i Tvilling. Möjlighet att ge gas, att erövra, att ge kurser, att genomföra, att kommersialisera mer. Så vet att vägarna är öppna!
 • 23 augusti - 15 september: Merkurius retrograd i Jungfrun. Det är dags att se in i dig själv och bedöma hur dina handlingar, dina rörelser, din rutin och om detta spelar för eller emot dig.

Utmaningar för Jungfrun år 2023

Den stora utmaningen för Jungfrun år 2023 är självförbättring och engagemang för andra människor.

Med Jupiter i Taurus känner du antingen att du vill ha något mer seriöst och bestämt, eller så får du en laddning från den person du delar ditt liv med.

Livet kan bestämma sig för att testa dina relationer, även de mest stabila. Eftersom Jungfrun kommer att vara mycket krävande i yrkes- och familjefrågor kan det hända att du får mindre tid över för dem du är tillsammans med. Och sedan kommer Saturnus att ställa frågan: vad är det här partnerskapet gjort av?

Därför är utmaningen samtidigt en möjlighet. Om Jungfrun verkligen är engagerad kommer instabiliteten att passera. Om inte kan det vara dags att göra omtagningar.

Att se över hur du uppträder och erbjuder dina produkter till kunderna kommer också att vara viktigt med Saturnus i Fiskarna. Förutom Saturnus krav på mer engagemang och ansvar måste du bekämpa din inneboende önskan att ge dig själv till det yttersta - även i den professionella miljön.

Viktiga datum:

 • Fram till den 16 maj: Jupiter i Väduren. Var försiktig så att du inte öppnar dig för mycket och litar på människor som just har kommit in i ditt liv direkt. Även om detta inte är ett förväntat beteende för Jungfrun, ger Jupiters expansion denna tendens.
 • 21 april - 15 maj: Merkurius retrograd. Tänk noga igenom vad du verkligen vill göra. Du kanske känner ett behov av att anmäla dig till flera kurser, men var försiktig så att du inte skjuter dig själv i foten och förlorar pengar på att du inte klarar av det.
 • 27 mars - 6 juni: Pluto i Vattumannen. Allmän översyn av hur du tar hand om din hälsa och kropp, t.ex. överarbete, tvångsmässigt ätande, ohälsosamma matvanor - allt detta kan få fysiska och psykiska konsekvenser.

Kärlek

Venus retrograderar mellan 22/07 och 03/09, så den person som har sol eller ascendent i Jungfrun måste tänka om i sitt sätt att förhålla sig till andra.

Så fråga dig själv: i stället för att förvänta dig att din partner ska värdesätta dig, när ska du ändra din inställning så att du inte blir den som offrar sig? Ett sunt förhållande är en dubbelriktad gata - när bara den ena parten ger efter måste du omvärdera.

Var också försiktig så att du inte ger efter och gör åtaganden som du inte har något verkligt engagemang för.

Gynnsamma datum för kärlek:

 • 27 mars-6 juni, 20 april och 5 maj: Pluto i Vattumannen och förmörkelser: Dessa stunder kan väcka din önskan att njuta mer av sexuell njutning och intimitet med din partner.
 • 22 juni - 3 september: Venus retrograd i Lejonet - Att se på sig själv kan hjälpa dig att bryta upp ur mönster.

Karriär och pengar

Även om det går bra för dig i din karriär kan månförmörkelser i Väduren och Vågen vara tillfällen då du undrar om alla dina ansträngningar belönas och värderas ekonomiskt.

Mars i Tvillingarna, från början av året till mars, kan förstärka känslan av att du måste göra omedelbara förändringar för att vända din karriär. Utvärdera därför om det är rätt tillfälle att göra en improviserad åtgärd för att inte ångra det senare.

Saturnus i Fiskarna kallar Jungfrun år 2023 till en granskningsprocess när det gäller partnerskap. Vem har du relationer till eller gör affärer med? Det är viktigt att du är selektiv så att du inte blir frustrerad eller att någon inte skadar dig.

Som regel är Jungfrun inte en jävel: du är duktig på det du gör och du vet det. Men att erkänna personliga värden kommer också att vara viktigt under 2023 - inte bara yrkesmässigt utan i alla avseenden.

Hälsa

Fram till den 07/03 fortsätter Saturnus i Vattumannen att få Jungfrun att vara uppmärksam på sin hälsa. Har du verkligen utnyttjat Saturnus energi för att omstrukturera dina rutiner? Pluto i Vattumannen från och med den 27/03 kan kräva det ansvar som du borde ha haft med Saturnus.

Därför kan du känna större klarhet för att göra dessa djupgående förändringar i dina vanor. Därför är det möjligt att Pluto, den ockulta planeten, tar upp något som du inte ville konfrontera.

Om du däremot har några hälsoproblem är detta den bästa tiden att undersöka dem. Är du redo för en fullständig hälsokontroll?

Familj

Transiter av Saturnus i Fiskarna och Mars i Tvillingarna kan ta fokus från Jungfrufamiljen under 2023.

Saturnus i Fiskarna kräver att Jungfrun fokuserar på karriären. Mars talar om nya början, vilket också kan avleda uppmärksamheten från familjekärnan.

Mot slutet av året kan Jungfruns uppmärksamhet på den yttre världen dock avta, med Merkurius retrograd i Stenbocken, så att Jungfrun återvänder till sig själv, familjelivet och nära vänskap.

Alltför stora familjeuppgifter kan bli en orsak till gräl, så det är viktigt att se över och prata, jämna ut fördelningen och sätta gränser.

Fullständig video för Jungfrun år 2023

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.