Motiverande fraser: mantran som du kan upprepa varje dag.

Douglas Harris 17-05-2023
Douglas Harris

Självkänsla Att bygga upp och vårda en sund och hållbar självkänsla är en grundläggande grund för alla andra åtgärder för personlig utveckling. Så låt oss tala om hur du kan få dina egna motiverande fraser så att du kan förbättra ditt självförtroende.

När vi inte älskar, beundrar och respekterar oss själva skickar vi följande meddelande till vårt system: "Jag förtjänar det inte".

Och om vi inte förtjänar det, skapar vi omedvetet en cykel av Självsabotage Detta ger upphov till dålig självkänsla, som i sin tur ger upphov till självsabotage och så vidare.

Därefter ska vi se hur vi kan vända detta mönster och förbättra förhållandet till oss själva.

Vad är självkänsla?

Självkänsla, ur ett transpersonellt perspektiv, är vår förmåga att inse att vi är heliga varelser med all rätt att existera.

För att bibehålla eller bygga upp en sund självkänsla som skapar självförtroende och en positiv självbild, Vi måste acceptera oss själva där vi är. .

När vi jämför oss med andra eller idealiserar hur vi borde vara och var vi borde vara, skapar vi avstånd mellan oss själva och andra. mitt riktiga jag och det ideala jaget Ju större avståndet är, desto lägre är självkänslan.

Så även om vi har stora mål som kräver mycket engagemang, Först måste vi acceptera var vi befinner oss och fira varje steg. Det är på resan som självkänslan byggs upp, inte i slutmålet.

Hur utvecklar man självkänsla?

Utöver följande terapi som är av stort värde i processen, kan vi autosuggest Vi är påverkbara varelser, så det är viktigt att sluta klaga och förringa sig själv.

Vårt system hör vår röst, får förslag om att vi är fula, dumma, oförmögna ... och vi kommer att känna oss så om vi fortsätter att mata oss med dessa intryck.

Förutom att stoppa självförnedringen kan vi skapa vår egen personliga mantran Fraser om självkänsla och självacceptans att upprepa, eftersom kommer att generera självsuggestion och öppna vägen för att börja tro att vi är kapabla, tillräckliga och älskade.

Kraften i motiverande fraser

Bra motiverande fraser Det är inte en strävan efter överlägsenhet, utan en strävan efter självacceptans!

Vi kan skapa vårt eget mantra om självkänsla som vi upprepar dagligen Kom ihåg att vi är människor som kan tränas och att vårt system också lär sig genom upprepning.

Till en början kan det verka "påtvingat" att upprepa sådana fraser, det låter inte uppriktigt. Detta är ett tecken på att vi får mycket negativ autosuggestion, så vi tycker att de positiva fraserna är konstiga, eftersom de verkar osammanhängande.

Men genom att insistera på upprepning, oavsett om det är talat, tänkt eller skrivet, kan vi börja ändra vår uppfattning om oss själva.

Det är som att ändra sin kost: Om du i stället för att bara äta snabbmat börjar äta fräsch och hälsosam mat kommer dina smaklökar först att kännas konstiga. Men med upprepning förändras din kropp, dina smaklökar förändras och din energi blir mycket bättre!

Det är samma process med den "mentala mat" som vi erbjuder oss själva.

Förslag på motiverande fraser

Nedan finns några förslag på fraser. Det är viktigt att du skapar eller väljer en fras som stämmer överens med ditt liv just nu. Ändra den, anpassa den, skapa den! Det är bara idéer för att komma igång:

  • "Jag älskar och accepterar mig själv djupt och fullständigt"
  • "Jag är glad över att vara den jag är"
  • "Jag känner mig tacksam och nöjd med... (mitt liv, min kropp, mitt äktenskap osv.)"
  • "Jag litar på livet! Jag mår bra och jag vet hur jag ska förbli bra."
  • "Jag mår bättre varje dag"

Hur man använder motiverande fraser

  1. Jag rekommenderar att du upprepar, mentaliserar och/eller skriver den valda frasen minst 15 gånger om dagen i 21 dagar.
  2. Välj bara en fras och upprepa den ofta!
  3. På så sätt ger vi vårt omedvetna tid att känna igen det.
  4. Detta är bara ett förslag, om din intuition säger något annat, gör det!

Kom ihåg att du har rätt och möjlighet att älska den du är nu, och först då kan du älska den du vill bli.

Den nuvarande versionen av oss själva är vår bästa vän för att gå mot den version vi drömmer om att vara. Men självkänslan är det fordon som vägleder oss på resan. Tro på dig själv!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.