Vad är de mindre arkanerna?

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Ta bort den 22 Stora arkananerna I en komplett tarotlek har vi de mindre arkanerna - 56 kort som hänvisar till det praktiska livet, det dagliga materiella livet, idéer och känslor. Dessa arkaner är indelade i fyra färger eller riken - guld, hjärter, svärd och klöver - och varje grupp i varje färg har tio numrerade arkaner och fyra arkaner med figurer från det medeltida hovet: Pajem (eller prinsessa), kavaljer (eller prins), drottning och kung.

Utan tvekan är det de mindre arkanerna som skapar mest tvivel bland lekmän, studenter och konsulter. För att förstå vad de mindre arkanerna är, är det nödvändigt att ha en uppfattning om några symboliska grunder i Tarot och hur de påverkar tolkningen av korten (för att veta mer om detta, läs den här artikeln). Symboliken i dessa arkaner är baserad på teorin om de fyra elementen i naturen, vilkaVarje färg motsvarar och bär i sin visuella struktur de objekt och referenser som är kopplade till varje element.

De är:

Teorin om de fyra elementen

De fyra elementen avser de naturliga elementen eld, vatten, luft och jord, som är nödvändiga för människans liv på planeten. Begreppet de fyra elementen är mycket gammalt. Det går tillbaka till Indiens och Kinas kultur och ligger därför till grund för buddhismen och hinduismen. Men roten till den västerländska teorin om de fyra elementen ligger i det antika Grekland, då de för-sokratiska filosoferna intygade att detta var de fyra elementen.de grundläggande krafter som utgör materien.

Idén fanns kvar fram till medeltiden och fick stor spridning under renässansen, då den tycks ha påverkat Tarotdeckens struktur. De är närvarande och avgörande inom olika konstnärliga och filosofiska områden som litteratur, alkemi och astrologi (klicka här för att få veta hur de fyra elementen fungerar i astrologin), till exempel. Varje system ärtillägnar sig de fyra elementen och erbjuder en nästan enhällig tolkning av dem, eftersom de är universella krafter som utgör och även påverkar naturen från insidan och utsidan av människan.

Förutom att de fyra elementen finns i de mindre arkanerna, där var och en representerar en färg, kan de ses i de större arkanerna i de traditionella deckarna (Tarot of Marseille, till exempel): på bordet för trollkarlen och runt jungfrun i världen. Där representerar de hur personen hanterar eller manipulerar de tillgängliga elementen (trollkarlen; klicka här för att veta mer om denna arkan) och vadnår med dem och genom dem (Världen; för att få reda på innebörden av detta arkaniska ord, klicka här).

Vad är Tarot till för?

Med tanke på att Tarot är en ram av symboler är det lätt att se att den i grunden fungerar som en representation av situationer eller personer. När det gäller prognoser används den för att förutsäga framtiden, analysera tidigare händelser och utvärdera vad som står på spel i nuet, men alltid beroende på det sammanhang där den används.

Orienteringssättet däremot analyserar korten genom att associera dem med de stadier vi befinner oss i vid en viss tidpunkt och hur vi kan lösa problem, vidta rätt åtgärder och njuta av det som är viktigt.

Att läsa tarot är att projicera vad vi vill veta om ett ögonblick, en situation eller en person, genom att representera objektet och definiera dess kurs eller den mest försiktiga inställningen till det.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.