Varför inte ge upp en dröm?

Douglas Harris 06-06-2023
Douglas Harris

Definieras vi av våra drömmar? Har du någonsin funderat på att att ge upp en dröm Drömmar som ett sätt att uppnå de mål vi sätter upp under livet ger oss mening och glädje, men hur mycket fastnar vi på en enda källa till glädje, vilket leder till stelhet och fasthållning?

"Ge aldrig upp dina drömmar!" Denna ofta förekommande fras på sociala nätverk får en att tro att att ge upp en dröm Men vi måste respektera gränserna mellan det vi vill uppnå och livets cykler.

Förändringar och prioriteringar av drömmar bör ses över och ofta överges, för en mognad och ny syn på livet. Att ändra åsikter och synpunkter är en övning som avslöjar mycket självkänsla.

Det verkar som om vi inte kan revidera våra tankar, övertygelser och åsikter utan att gå igenom bedömningen att vi är svaga och opålitliga.

VAD INNEBÄR DET ATT GE UPP EN DRÖM?

Att ge upp en dröm Våra liv styrs alltid av val, och trycket på att ge upp kan framkalla många känslor av maktlöshet, frustration, bestraffning och till och med psykiska störningar som tvångsmässiga lögner.

Att ge upp innebär att frivilligt ge upp något, att ge efter på bekostnad av ett val, och vi måste alltid fråga oss själva om vi lever våra egna drömmar eller om vi bara strävar efter de prestationer som förväntas av oss.

De drömmer till exempel om en framgångsrik och prestigefylld karriär utan att reflektera över om den ger lycka och glädje. De bildar familj bara för att de förväntar sig att en kvinna i 30-årsåldern redan ska vara i ett seriöst förhållande, annars blir de dömda.

Drömmar är ofta val som påverkas av övertygelser och sociala eller familjemässiga krav och som vi helt enkelt väljer utan att reflektera över om de verkligen återspeglar de erfarenheter vi vill ha i våra liv.

Att leva en äkta dröm är att inse att den alltid kommer att förändras, eftersom livet är en ständig rörelse av sammandragning och utvidgning.

Att anta och vara i kontakt med de djupa behoven av inre frid är det som avgör vilka drömmar som är giltiga att fullfölja och vilka som kommer från egot, från behovet av godkännande och erkännande.

Tre tips för att anpassa dina drömmar till dina verkliga önskemål

  1. Var i samklang med ditt väsen och allt som har en affektiv betydelse i ditt liv.
  2. Bedöm varför och varför du vill uppnå något: återspeglar din önskan dina nuvarande principer i livet?
  3. Bestäm om drömmen är din egen eller om du försöker uppnå resultat genom påtryckningar eller förväntningar från andra.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.