Vad betyder det att drömma om en skorpion?

Douglas Harris 30-10-2023
Douglas Harris

Att drömma om en skorpion kan på en symbolisk nivå representera behovet av att uppfatta och reflektera över våra instinktiva handlingar, det vill säga våra reaktioner på de fakta som händer i våra liv.

Läs mer information nedan för att bättre förstå vad du drömde om.

Reflektera över sammanhanget när du drömmer om en skorpion.

  • Hur ser den här skorpionen ut?
  • Finns det någon interaktion mellan drömmaren och symbolen?
  • Vilka känslor väcker han i drömmen?
  • Vad gör skorpionen i drömmen?

Reflektera över vad det omedvetna sinnet kan signalera när du drömmer om en skorpion.

  • Hur reagerar jag när jag känner mig hotad? Vad påverkar och destabiliserar mig? Känner jag mig ständigt hotad av yttre och/eller inre situationer?
  • Vad hotar mina övertygelser? Håller jag fast vid idéer eller övertygelser som jag bara ändrar när de blir alltför smärtsamma och outhärdliga?
  • Är mina reaktioner på livet och situationer överdrivet defensiva?
  • Vilka hinder står mellan mina försvarsbehov och min förmåga att behålla mitt centrum? Hur kan jag försvara mig själv genom att agera och inte reagera på stimuli utanför mig själv?

Förstå möjliga tillämpningar av att drömma om en skorpion:

Se även: Är du eller känner du en tråkig person?

Att drömma att du är i kontakt med skorpion

Att komma i kontakt med symbolen för skorpionen i en dröm är att beröra eller bli berörd av den mest instinktiva, dystra och reaktiva dimensionen av psyket, även om detta kan upplevas som något positivt av drömmaren. Dessutom kan kontakter med den egna känsligheten och det egna psykiska djupet också beaktas i förståelsen av denna symbol.

Att drömma att du blir stucken av en skorpion

Att bli stucken av skorpionen i drömmen kan vara dödlig, det vill säga det kan indikera att drömmaren på ett smärtsamt sätt tvingas ändra attityder och övertygelser.

Se även: Vet du hur du ska hantera behov?

Att drömma att skorpionen skyddar ett objekt

En skorpion som "vaktar" och skyddar ett föremål utgör ett hinder, ett hinder för att få tillgång till en viss psykisk instans utan att det sker någon form av revidering eller korrigering.

Att drömma att du leker med en skorpion

Att smeka eller leka med skorpioner kan tyda på mer intimitet och närhet till instinkterna, den egna inre naturen och drömmarens känslighet för sig själv och andra.

Koppling till den fysiska världen

Skorpioner är spindeldjur med nattliga vanor och mycket diskreta. De har funnits på planeten under lång tid och har en motståndskraftig fysisk struktur, även om de är extremt känsliga för alla typer av vibrationer tack vare de små håren på deras kroppar.

Skorpionernas liv är kthoniskt, det vill säga att de tillhör jorden och dess rytmer och vibrationer, och är därför mer instinktivt och kopplat till det omedvetna. De lever för att jaga, föröka sig och skydda sig. När vi möter denna symbol i en dröm kan vi tänka på denna mer instinktiva dimension hos oss själva, på det som ligger till grund för våra reaktioner.

Känslighet och självförsvar

Inom astrologin erbjuder till exempel Skorpionens tecken också en del teman för att reflektera över symbolen, till exempel känslighet, reaktivitet, den omedvetna giftiga attityden och de psykiska krafter som det skarpsinniga och djupa sinnet ger.

En skorpions stick sägs vara extremt smärtsamt och i många fall dödligt. Skorpioner i allmänhet söker inte förödelse eller attackerar utan anledning, utan de måste känna sig starkt hotade. Vi ser alltså att han hänvisar oss till ett ursprungligt behov av självförsvar som är hans eget.

Våra experter

- Thaís Khoury har en examen i psykologi från Universidade Paulista, med forskarutbildning i analytisk psykologi. Hon använder sig av drömtolkning, kalatoni och kreativa uttryck i sina behandlingar.

- Yubertson Miranda, som har en filosofiutbildning vid PUC-MG, är symbolog, numerolog, astrolog och tarolog.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.