Ascendant blir starkare efter 30?

Douglas Harris 05-08-2023
Douglas Harris

Många tror att Ascendenten blir starkare efter 30 års ålder och dominerar i förhållande till soltecknet. Är detta sant? Klargör denna astrologiska kontrovers en gång för alla!

I verkligheten är denna uppfattning inte sann, eftersom soltecken och ascendenttecken är helt olika saker. Det ena kan inte ersätta det andra. Så mycket så att när det kommer till att se Dagens horoskop (kolla det här!) Du bör titta på både soltecknet och ascendenten.

För att du ska förstå bättre kan vi definiera vad var och en av dessa två punkter är.

Soltecken

  • Det tecken i vilket solen passerade vid tiden för hans födelse.
  • Den styr det som ger liv, vitalitet och beskriver ditt väsen, vem du är inuti.
  • Det har också att göra med inlärning som är kopplad till de teman som styrs av tecknet.
  • Exempel: Solen i Jungfrun har att göra med att lära sig att vara organiserad. Solen i Skytten lär sig att expandera.

Upptäck ditt soltecken och din ascendent här i ditt gratis astrologiska horoskop.

Vad är Ascendant?

  • Det tecken som syntes vid den östra horisonten när du föddes.
  • Eftersom den föddes vid den östra horisonten beskriver den (tillsammans med planeter som samverkar med den) omständigheterna kring dess födelse.
  • Det sätt på vilket du kommer in i världen formar ditt sätt att se på den och dina motivationer.

Men skillnaderna slutar inte där

Låt oss ta två exempel för att bättre belysa skillnaderna mellan de två: en tjur med fisken som ascendant och en fiskare med tjur som ascendant. Det låter likadant, men det är helt annorlunda.

  • Taurus med Fiskarnas ascendant: Identiteten (Solen) är kopplad till det fysiska, konkreta, materiella planet och njutning är viktigt för den här personen. Men han försöker ha en flexibel inställning till livet (Fiskarna) och hans syn på många saker passerar förmodligen genom ett känslomässigt filter, eftersom Fiskarna tillhör elementet Vatten.
  • Fiskare med Taurus Ascendant: Den här personens kärna är flexibel och flytande (Solen i Fiskarna), men hon försöker bygga upp något i världen (Ascendanten i Tyren). För henne är det viktigt att vara fast (Ascendanten = motivation), även om hon är känslomässig och rörlig inombords.

Därför är det meningslöst att säga att med tiden kommer ascendenten att dominera. Essensen (solen) förändras inte. Motiveringarna (ascendenten) är å andra sidan en del av dig redan från födseln. Hur kan det ena diktera det andra?

Om du är en tjur med ascendenten i Fiskarna kommer du alltid att vara en tjur, oavsett hur flexibel du ser ut på utsidan (ascendenten symboliserar inte bara viktiga motiv för en person, utan är också skalet, utseendet).

Inuti vet du vad du vill och vart du ska, men du har lärt dig att observera tidvattnet, känna av vädret och människorna (Fiskarna), för det är också naturligt för dig. Men din inre natur är inte muterad, tvärtom, du är stabil (Taurus).

Om du däremot är Fiskar med Taurus ascendant, kanske du kommer att bygga en massa saker och du kommer att motiveras av trygghet, men du kommer att älska att drömma (Fiskar) och du kommer att ha en inre tillflykt som du alltid kommer att springa till. Hur kan man säga att du kommer att bli mer Taurus med tiden?

Vem har uppfunnit denna metamorfos som får ditt soltecken att försvinna som genom ett trollslag, och på vilken grund? Soltecken och ascendenttecken är trots allt olika astrologiska faktorer som tillsammans förklarar många av de nyanser vi har.

Du är faktiskt hela ditt astrologiska horoskop. Förstå det här!

Fortsätta att reflektera över temat

Identifierar du dig mer med din ascendant efter 30 års ålder? Titta på videon för att förstå:

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.