Solar Plexus: vad det är och hur det tredje chakrat fungerar

Douglas Harris 27-05-2023
Douglas Harris

Kallas också manipura, chakran solar plexus är guldgul som solen och representerar vårt centrum av styrka och vitalitet.

O solar plexus ligger i bukhålan, ovanför naveln och nära magen. Det är genom detta energicentrum som vi aktivt förhåller oss till världen och människorna omkring oss. Genom det flödar vår känslomässiga energi utåt.

Solar plexus chakra: egenskaper

Chakra solar plexus Den är direkt kopplad till organen som är relaterade till matsmältningssystemet: mage, lever, mjälte, bukspottkörtel, gallblåsa, det vegetativa nervsystemet, vår aptit och vårt sätt att smälta mat i allmänhet och känslomässiga frågor.

Medan matsmältningssystemet konsumerar och smälter materiella intryck, smälter och konsumerar hjärnan, som här kallas medvetande, världens immateriella intryck. Sätet för vår personlighet finns i det tredje chakrat, där våra önskningar och alla våra tycke och smak finns. Känner du till den där personen som du inte tycker om?

Denna känsla registreras i detta energicentrum. Om förhållandet är konfliktfyllt kan det till och med förändra matsmältningssystemets funktion och direkt påverka något organ. Fortsatta störningar kan destabilisera det så mycket att den fysiska kroppen inte kan stå emot och blir sjuk. Det är i detta vitala medvetande som vi skapar sjukdomar.

Solar plexus chakra i harmoni

Den harmoniska funktionen av denna tredje energivirvel ger oss en känsla av frid, acceptans och helhet av oss själva. Den ger oss harmoni med livet och den plats vi har i det.

På så sätt kan du också respektera andra människors känslor och egenheter.

Du får förmågan att observera situationer från mindre känslomässiga vinklar, vilket skapar mer trygghet och lugn för dig och alla runt omkring dig.

Obalanserat solar plexus chakra

Den omotiverade funktionen av den solar plexus Det slutar med att du vill kontrollera allting enligt dina önskemål och tankar.

Han blir lätt arg och externaliserar den del av ilskan som tidigare var osmält, helt utan kontroll.

Det kan också orsaka rastlöshet, genom att söka efter en tillfredsställelse som saknas inombords, vilket skapar tvångstankar.

Hypofunktionering gör att personen känner sig deprimerad och modlös. Allt verkar vara ett hinder som hindrar honom eller henne från att uppfylla sina önskemål. Allt detta får honom eller henne att känna sig rädd och han eller hon kan till och med utveckla depression eller panik.

Hur kan man förbättra funktionen av det tredje chakrat?

För att göra det lättare bör vi först göra en energirensning med en bra professionell person för att återställa vortexen (spiralrörelser i flödet).

När vi har gjort detta måste vi börja en detaljerad självobservation för att inse hur våra negativa tankar och känslor kan spränga vårt vitala energicentrum.

Hur är vår ilska och vår kärlek till livet? Det är en bra fråga att ställa sig. Andra frågor att fundera över:

  • Hur har jag känt mig i förhållande till...(en sådan situation eller person)?
  • Har jag känt mig säker i mina projekt?
  • Är jag för känslosam?
  • Är jag fortfarande fast i vad jag hörde från den och den?
  • Vad kan fastna i min hals i denna situation...?
  • Vad är det som gör mitt liv surt?
  • Vad är jag hungrig på?
  • Vilka känslor matar jag med överätning/internet/shopping?
  • Äter jag för mycket för att få mer plats i samhället?

Detta bör vara en försiktig och kärleksfull process, eftersom det också kan vara en utmaning att komma i kontakt med våra känslor. I dessa fall kan du söka hjälp av en professionell person som hjälper dig att organisera dina idéer och känslor.

Balansera solar plexus chakra

Meditation/full uppmärksamhet är verkligen ett utmärkt verktyg för chakraanpassning. Det kan - och bör - alltid användas, liksom fysiska yogaövningar. Att ofta göra energiterapier kan hjälpa enormt mycket i processen att mogna känslor.

Att hålla sinnet under observation och kontroll är också en utmärkt övning för att välja de rätta tankarna. Solbad, helst tidigt på dagen, i kombination med meditation är energigivande och hjälper till att återhämta sig från virveln.

En annan teknik som rekommenderas under och efter utredningen är Ho'oponopono: att ta ansvar, förlåta och släppa taget hjälper alltid till med känslomässiga problem och ger hälsa i manipura eller det tredje chakrat.

Baserat på utvecklingen av mitt arbete "Virtues with Consciousness" föreslår jag att du investerar i "självansvar" för att arbeta med detta chakra i din relation till världen omkring dig och dess utmaningar.

Denna övning i att observera och omdefiniera situationer ger vanligtvis den energi som behövs för att fortsätta att förstärka deras solar plexus och mycket mer.

Bättre förståelse för chakrana

I dem uppfattar och utför medvetandet eller livets naturliga visdom två funktioner samtidigt: det representerar själva organet och våra känslor i samband med det.

På så sätt utvecklar vi en medvetenhet om vad som är rätt i vårt liv och vad som inte är rätt. Chakraet visar oss vårt omedvetna i handling.

Alla dessa centra är fördelade i närheten av och längs ryggraden och deras form liknar en parabolisk antenn och deras uppfattning liknar en radar.

De uppfattar världen och lider av effekterna av händelser och människor runt omkring oss. De fungerar också som riktiga kraftverk för att utstråla energi, känslor och tankar.

De är grundläggande för att reglera vår organism, skapa harmoni och balans mellan det fysiska, känslomässiga och mentala och skapa en koppling mellan den materiella kroppen och den subjektiva världen.

Därför rymmer vart och ett av de sju chakrana alla de känslor vi upplever, vilket omedelbart påverkar de fysiska och energetiska resultaten av vårt dagliga liv.

En stressig dag med mycket ilska påverkar vårt energifält, våra chakraner och vår fysiska kropp negativt.

Nu när du har fått denna värdefulla information är det helt upp till dig vad du gör med den.

Ingenting av det som sagts här ersätter att gå till doktorn eller få behandlingar, tvärtom, om du återställer ditt chakra kan det påskynda någon av dessa processer.

Jag hoppas innerligt att du kommer att vandra en medvetenhetens väg med mycket hälsa och glädje. Må dina undersökningar ge dig fantastiska resultat.

Namaste! Min varelse känner igen din varelse i all dess prakt!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.