Att täcka naveln: skydd eller vidskepelse?

Douglas Harris 17-06-2023
Douglas Harris

Placera den självhäftande tejpen på navelknapp Detta är en mycket gammal tro som många människor tror är en liten skyddsritual. De säger att genom att täcka navelsträngs chakraet stöter du bort negativa energier som försöker ta sig in i ditt fält.

Som en god väktare av förfädernas mysterier älskar jag att lära mig skyddsmetoder, och för att kunna tillämpa någon form av rituell praktik är det viktigt att söka grunden för denna praktik, så att den utförs med medvetenhet och ger de förväntade resultaten.

Att täcka naveln, en symbolisk handling

De instruktioner som sprids på Internet och i folkmun är mycket varierande, till exempel att sätta tejpen i naveln i en vecka, 60 dagar och bara ta av den för att bada, bland annat, och detta kan vara ganska farligt. Magiska formler finns inte, men magi finns.

För att använda magi till vår fördel måste vi ha kunskap om metoderna och framför allt självkännedom för att kunna uppfatta hur magin verkar i vårt väsen.

Låt oss börja med att titta på hur våra chakran fungerar, som är ett stort flöde av energi, där varje virvel kommunicerar med varandra i detta flytande energiutbyte och på så sätt håller varandra i balans.

När ett av chakrana är blockerat eller obalanserat öppnar vi naturligt utrymme för andra chakran att också bli obalanserade eller blockerade.

Att täcka naveln är en symbolisk handling, en order till ditt chakra att stänga så att externa energier inte kommer in i ditt fält. Att täcka naveln, placera en kristall, en symbol eller någon annan form av skydd är välkommet när vi vet vad vi aktiverar i vårt fält.

Skyddet börjar i sinnet

Alla former av magi, skydd och helande utgår från den mentala principen, från intentionen och fastheten i det du önskar. Det räcker alltså inte att sätta ett plåster på naveln, utan det är nödvändigt att ha för avsikt att stänga det chakrat medan plåstret sitter där, i syfte att skydda.

Om vi nu vet att när ett chakra är blockerat eller i obalans kan det påverka balansen i de andra chakrana, kan vi se att det kanske inte är så fördelaktigt att tillbringa många dagar med naveln täckt, eftersom det kan öppna vägen för andra chakran att bli disharmoniserade och störa ditt välbefinnande, vilket gör att ett ursprungligt skydd förvandlas till ett problem.

Den hårfina gränsen mellan vidskepelse och skydd är den kunskap du har om den metoden. Så ja, att täcka naveln, som är inkörsporten för energier, skyddar ditt fält, särskilt ditt solar plexus (som när det drabbas av negativa energier kan sluta med att orsaka många obehag och utmaningar för dig och dina relationer), men när det används på ett klokt sätt.

Att tillbringa dagar med att täcka chakran ger dig inte ett permanent skydd för att förbli harmoniserad och skyddad. Det krävs ett dagligt arbete för att bli medveten om din egen energi.

Det är ingen idé att stänga energiernas entrédörr om du i ditt dagliga liv odlar negativa tankar, klagar på livet, inte ser till dina egna problem och inte tar hand om ditt fält som helhet.

Att täcka naveln är en snabb skyddsritual för särskilda tillfällen. Om du till exempel ska gå på ett möte med många människor och du absorberar naturligt en hel del externa energier kan du under mötet sätta tejpen på naveln (eller till och med på handen i oväntade situationer, till exempel vid en konflikt eller ett utmanande samtal).

Det är dock viktigt att du tar dig tillbaka omedelbart efter mötet och försöker förstå hur din energi är och om det behövs någon form av harmonisering.

När vi är i linje och harmoniska är vi inte sårbara för energier av låg vibration. Om du känner dig väldigt olycklig eller som en svamp som absorberar allt omkring dig, måste arbetet vara djupare, antingen genom ett energibad som arbetar med alla dina chakran eller i mer nödvändiga fall, en energiterapisession, som t.ex.radiestesi.

För ett längre energisk skyddsarbete är det nödvändigt att se på alla dina kroppar, fysiska, mentala, emotionella och andliga.

Fyra sätt att skydda naveln

För särskilda tillfällen, till exempel när du går ut på offentliga platser, när du har kontakt med människor vid svåra tillfällen, när du går till ett nytt ställe eller annat, föreslår jag fyra snabba sätt att skydda dig själv i enstaka situationer:

  1. Täcker naveln: Ja, som jag sa tidigare kan man som en förebyggande åtgärd av engångskaraktär täcka naveln med en bit tejp och vara medveten om detta och magnetisera skyddet när man bär det.
  2. Crystal : placera en liten sten av hematit i naveln (som har till uppgift att skingra negativ energi, ge skydd och förhindra absorption av energier med låga vibrationer), tigeröga (tar bort dålig energi, neutraliserar negativa krafter och hjälper till att lösa konflikter) eller till och med röd jaspis (en av de kraftfullaste stenarna för att avvärja energiska attacker, avundsjuka, magi och energier med låga vibrationer).vibrationer).
  3. Symboler: För Reiki har cho ku king i alla sinnen (fram, bak, upp, ner, höger och vänster) förmågan att stänga ditt fält, vilket ger skydd och höjer din energifrekvens. Pentagrammet, korset, OM och Davidsstjärnan är några exempel på symboler som kan ritas eller klistras fast både i naveln och på ryggen, strax under nacken.
  4. Månbältet: För gudinnor som vill skydda sig själva, särskilt vid tiden för deras lunation, tillverkas månbältet av tyger som ull och bomull, som lindas in med böner och intentioner om skydd. Förutom skyddsfunktionen hjälper bältet till att lindra kolik genom att värma upp magen, och det förstärks när det används tillsammans med medicinska örter.

Oavsett vilken form av skydd du väljer, kommer jag att lämna några förslag här:

  • För alltid in ditt medvetande i närvaron. Med några få andetag kan du föra din uppmärksamhet till ögonblicket för att genomsyra din skyddsritual.
  • Gör klart för ditt energifält vilka avsikter du har med denna ritual.
  • Observera din energi dagligen, den bästa formen av skydd är vår egen höga energifrekvens. Så om du känner att du är nedstämd, ledsen, utan energi, stressad ... sök behandlingar för att arbeta med ditt energifält, såsom behandling med örter, justering av chakran, meditation, yoga, bland många alternativ, vad som än kallar dig mest.
  • Försök alltid att förstå grunden för både de personliga ritualer och terapier du söker, kunskap stärker dig och ger dig mästerskap över din egen energi.

Jag hoppas att denna delning har gett dig kunskap, inspiration och självförtroende för att ta hand om dig själv med kärlek och visdom.

Skydd, kärlek och tro!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.