Betydelse av färgen gul: färg för resonemang och intellekt.

Douglas Harris 05-06-2023
Douglas Harris

Färgen gul representerar sinnet och betyder intelligens, visdom, logik och förnuft. Inom färgterapin är denna ton därför kopplad till stimulering av resonemang och intellekt.

Därför kan du använda färgen gul för att öka koncentrationsförmåga klargöra dina tankar, organisera dina idéer och ge dig mer arbetsproduktivitet och studier.

Tonen är också utmärkt för uppgifter som kräver mycket fokus. När vi till exempel behöver studera är det bara att visualisera färgen mentalt genom ljuset eller på föremål i vårt synfält för att stimulera sinnet.

Dessutom ger betydelsen av färgen gul upplysning och urskiljning ger hopp, spontanitet och originalitet.

Betydelsen av gult i ditt liv

Den här varma färgen arbetar med energin i Solar Plexus Chakra (som ligger i magregionen och anses vara nervsystemets hjärna), vilket gör att känslor och känslor som främst kommer från rädsla, ilska och stress smälts.

När du känner ångest eller stress kan du överäta eller tappa aptiten, eftersom känslor direkt påverkar denna region, som blir förorenad av negativa energier .

Den gula färgen representerar solens energi och har en betydelse som utstrålar och ger liv, kreativitet, idéer och glädje. Människor som gillar gult tenderar att vara glada, dynamiska, avslappnade och kommunikativa, samt att inte gilla isolering.

Hur man använder gult dagligen

  • Livsmedel : för att dra nytta av fördelarna med gult är ett bra alternativ att äta livsmedel i denna färg, till exempel smör, äggula, sötpotatis, majs, mango, banan, ananas, melon, persika, frukt och grönsaker med gult skal.
  • Kläder När du bär ett gult plagg kommer du inte att gå obemärkt förbi, vilket är perfekt för blyga personer, särskilt när de befinner sig på platser där de inte känner någon och känner sig mer skrämda.
  • Miljöer Det är bara ointressant att använda den i sovrummet, eftersom den kan orsaka mental stimulans och flytande tankar, vilket stör sömnen. Har du svårt att koncentrera dig och behöver plugga inför ett prov eller en tävling? Prova att göra en meditationsövning med färgen gul.

Meditation med betydelsen av färgen gul

Blunda, andas lite och tänk på färgen gul i ditt synfält, främst i hjärnans område. Använd den här tekniken dagligen i cirka två minuter innan du börjar studera.

Ett annat tips är att göra vatten med solceller Så här förbereder du sunidaza-vatten.

Kontraindikationer för gult

Trots fördelarna är den gula färgen kontraindicerad vid inflammation, diarré, gastrit och magsår, eftersom den vid för lång användning kan lösa upp tarmarna.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.