Jaspissten: betydelse och hur man använder stenen

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

A jaspissten Den anses vara en vårdande sten - den ger näring, läker och förenar livets olika områden och ger stabilitet och balans. Den lindrar disharmoni hos människor och i miljön och utstrålar stark energi från jordelementet.

En halvkristallin variant av opaka kvartsaggregat. Hjälper till att rena kroppen och stärka immunförsvaret. Ger stabilitet och balans. Stimulerar ekologisk medvetenhet och mångfald.

Jaspissten: betydelse

Namnet jaspis kommer från grekiskan och betyder en prickig eller fläckig sten. På grund av sin sammansättning är den porös, vilket gör det lättare att blanda in andra element.

Det är dessa ingrepp eller blandningar med andra element, som traditionellt kallas "orenheter", som ger jaspisstenen högsta kvalitet och gör varje sten unik och mycket annorlunda, eftersom de ger upphov till mycket varierande färger, kombinationer och mönster. Detta är anledningen till den stora variationen av jaspisstenar som vi har.

I gamla tider kallades jaspisstenen för "alla stenars moder" på grund av dess förhållande till Gaia, moder jord, som överför visdom, elementär styrka, kreativitet, mångfald och välkomnande. Den utstrålar vital energi, skyddar, renar och upplever ögonblicket.

Röd jaspis: stenfärger

Jaspis är en sten med olika färger och mycket varierande utseende: regelbunden eller oregelbunden fläckig, med eller utan lager, och den vanligaste färgen är röd, men den kan också ha olika nyanser, från rött till brunt.

Namnen som ges efter jaspis är relaterade till färgen eller mönstret som bildas eller uppfattas, t.ex. ökenjaspis, leopard, trä, skog, zebra, hav och till och med picasso.

Bland färgerna har följande nomenklaturer redan katalogiserats: grön jaspis, brun jaspis, röd jaspis, gul jaspis, kristalljaspis, rosa jaspis, svart jaspis.

Jaspissten: fördelar och hur man använder den

Med denna mångfald av jaspistyper kan vi associera färgen eller mönstret som bildas med dess huvudsakliga egenskaper och då har vi de mest varierande fördelarna.

De allmänna fördelarna inkluderar fysisk energi, hjälp med att acceptera den fysiska kroppen och sexualiteten, rening, stärkande, stabilitet och balans, samt stimulering av medvetandet med visdom, mångfald och acceptans.

Den tar itu med skuldkänslor relaterade till den fysiska kroppen och uppmuntrar till självkänsla och självacceptans.

Tillämpning av tekniken

Den tegelröda jaspisen, eller den röda jaspisen, kan användas i tekniken "Trouble Stone". Den tegelröda jaspisen, med sin röda jordfärg, är närande och fruktbar, intensiv och välkomnande. Den kan användas för att absorbera och skydda oss från överflödet av funktioner och ansvar och, liksom jorden, för att uppfatta de cykler som är mest gynnsamma för varje uppgift.

Hur trevligt skulle det inte vara att lämna problemen åt sidan så att man kan andas lite, ta sig samman... Det betyder inte att man måste fly, för det hjälper inte alls att fly från problemen.

För att hantera svårigheter när vi är för upprörda, trötta och överväldigade för att inse och acceptera våra gränser och återhämtningstid är ett bra alternativ att använda en röd jaspis i en teknik som kallas Problem Stone.

Det eliminerar naturligtvis inte svårigheterna, men det sparar dem så att du kan återkomma till dem vid en mer gynnsam tidpunkt.

Rekommenderas för att lämna problem på jobbet och gå hem och vice versa. Med andra ord är tanken att lämna varje situation på sin plats, så att en aspekt av livet inte överlappar den andra. Den rekommenderas också för krissituationer. När vi är överbelastade kan vi använda den för att fokusera på en sak i taget.

Föreställ dig din problemsten som om den vore ett USB-minne. Den löser ingenting, den ändrar ingenting, men den lagrar och sparar dina filer så att du kan använda dem när du är redo eller behöver dem.

Det kan handla om deadlines, konflikter på jobbet, problem med kunder och leverantörer, ekonomiska utmaningar, svårigheter med barnen, att städa upp och organisera hemmet etc. Du har för avsikt att mentalisera eller föreställa dig att du deponerar dessa filer i sten, så att de sparas till den mest gynnsamma tidpunkten för att kunna granskas och lösas vid rätt tillfälle.

Att omsätta det i praktiken

Tekniken i sig är enkel, men den kräver träning. Ju mer vi gör det, desto lättare och snabbare blir hela processen. Du håller en sten medan du mediterar och visualiserar att du överför dina problem till den. Det kan vara en röd jaspis, som har den egenskapen. Men kom ihåg: spring inte undan dina problem i stället för att lösa dem.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.