Onyxsten: betydelse och hur man identifierar den

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Hur ofta påverkas vi inte av negativa energier i vårt dagliga liv? Ett sätt att skydda dig själv är att ha en onyxsten Denna svarta agat är en sten som magnetiskt drar till sig negativa vibrationer, absorberar dem i sig själv och löser upp dem i det djupaste tomrummet för omvandling.

Negativa tankar som till exempel avundsjuka är dissonanta och obalanserade energier. Den här stenen kan ge större distans och klarhet om vad som orsakar denna obalans. Indianerna och perserna använde redan den här stenen för att skydda sig mot det onda ögat. Läs mer om betydelsen av den här kvartsen, hur man identifierar den och hur man tar hand om den:

Onyx sten betydelser

Onyxstenen förmedlar allvar, ödmjukhet och självförtroende. Stenen ger ljus i mörkret och hjälper till att ta sig igenom svåra stunder.

Det finns legender från indianerna som berättar att ädelstenen onyx är den sten som absorberade och drog ihop hela universum och nådde en sådan spänning och kondensering att den exploderade och skapade ett nytt universum.

Fördelar med onyxstenen

När den svarta onyxstenen är i kontakt med en person renar den det energetiska fältet, eftersom den också arbetar med de negativa energierna hos den person som bär den. I hemmet renar den miljön och förhindrar att astrala orenheter ackumuleras.

Den går bortom skydd och ger trygghet i att känna sig bekväm var som helst, som om du vore i sällskap med din bästa vän: den som ser dig i knipa och först får ut dig därifrån och sedan frågar vad som hände.

Det ger också möjlighet att utvidga och söka kunskap utanför den lilla lådan, men på ett tryggt och säkert sätt.

O svart kvarts garanterar också kontroll av disharmoniska passioner och bevarar impulsivitet, vilket gör att människor slipper många slagsmål.

Hur man identifierar onyxsten

Förutom den svarta onyxstenen finns det andra färger, till exempel den vita onyxstenen med rött, som är en kvarts i sina beståndsdelar.

För att kunna göra en korrekt identifiering måste vi mäta dess hårdhet, kontrollera grundämnena kemiskt, fluorescens och andra faktorer. Det bästa är att skaffa din kristall på platser med bevisade referenser och fråga sig om stenen i fråga inte har "modifierats", "färgats" eller "förbättrats" på något sätt.

Som för alla stenar och kristaller är onyxens textur kopplad till hårdhet och densitet, vilket är mätbart, men vi talar vanligtvis om den synliga texturen, det vill säga vår visuella uppfattning, och den beror på stenens form: rå, valsad eller polerad.

Den grova onyxstenen är mer ogenomskinlig och den rullade eller polerade stenen är jämnare och ljusare.

Onyxstenen som belyses på bänkskivan i ett rum eller på andra stora ytor kallas onyx, men endast som smeknamn.

Materialet i dessa möbler är dock kalksten som består av kalcit och aragonit, inte onyx som vi känner till det.

Hur du tar hand om din onyx

Eftersom vi ger onyx mycket "arbete" måste den tas väl om hand. Här är vad du ska göra:

  • För att rengöra den kan du placera den på en drusa (ett kluster av kristaller på samma bas) eller på selenit, lämna den i regn, tvätta den i rinnande vatten eller till och med i vatten med grovt salt.
  • Placera den sedan i jord (det kan vara en kruka) så att jordens och onyxens absorberande egenskaper aktiveras.
  • Hur ofta du ska rengöra och ge energi beror mycket på hur hårt vi har fått vår onyx att arbeta, men ett bra mått är att rengöra den var fjortonde dag.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.