Turkossten: betydelse och hur man använder den

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

A turkos sten Den ansågs en gång i tiden vara Persiens symbolsten och användes också flitigt av de gamla egyptierna, aztekerna, mesopotamierna, kineserna och till och med av de amerikanska indianerna, särskilt navajos.

Alla dessa människor använde turkosstenen för dess skönhet och framför allt som en amulett för att skydda mot yttre energier och för att signalera - genom stenens förändrade tonläge - människors hälsotillstånd. I den här artikeln får du lära dig stenens betydelse och hur man använder den.

Turkossten: betydelse och färg

Innebörden av turkos sten Redan stenens färg är förtrollande: den ligger mellan blått och grönt och har en involverande, uppfriskande och lugnande färg. Dess referenser är alltid kopplade till skönhet och välbefinnande, som t.ex. det turkosa havet.

Förutom att den är vacker, avslappnar äkta turkossten hela nervsystemet, lugnar sinnet och hjälper till att formulera tankar.

Fördelarna med turkosstenen är att den ger en energi av fred, harmoni och balans, och den kan också hjälpa människor att hantera svåra livssituationer på ett lämpligt sätt.

Hur man använder den turkosa blå stenen

Den turkosa ädelstenen bekämpar ångest och kan lindra sömnsvårigheter, nervös spänning, bristande tro på sig själv, negativism, repetitiva tankar och stelhet. Den förbättrar också livskvaliteten eftersom den verkar på det fysiska välbefinnandet och stärker immuniteten.

Som om alla dessa fördelar inte vore tillräckliga uppmuntrar stenen oss också att börja om på nytt, med förnyad styrka och nya idéer.

Turkos passar bra när vi känner oss ensamma och hjälper oss också att bli mer kommunikativa, känsliga och kreativa. Överlag stämmer den in på energin av integritet, makt, allvar, generositet, hälsa, helande, fräschhet och renlighet.

Stenen och tecknet

Många människor letar efter stenar som är knutna till ett tecken, men sanningen är att detta bortser från en hel stund av personen, de tillstånd de befinner sig i och de utmaningar de står inför.

Att räkna med en eller två stenar för hela livet kan dessutom, förutom att det inte räcker, också öka potentialen för det som är i obalans hos personen.

Även astrologiskt sett är vi inte bara vår solaspekt, vi är en himmelshelhet, med solaspekten, ascendenten, månen med mera.

Ädelsten turkos: användning i tillbehör

Att använda turkos i accessoarer, särskilt halsband, hängsmycken och örhängen, är mycket fördelaktigt eftersom det gör det möjligt att placera stenarna nära deras potentiella chakran (se nedan).

Användning av chakran

När den används i det främre chakrat (mellan ögonbrynen) ger den klarhet i tankarna, fördjupning av inlärning och rensning av repetitiva tankar.

Använd för att meditera och/eller slappna av: placera stenen på det främre chakrat, andas långsamt och djupt i 15-20 minuter och föreställ dig att du andas in blå luft. Gör övningen två till tre gånger i veckan.

Används i larynxchakrat (som ligger i strupen) hjälper den till att uttrycka kunskap genom ord och avlägsnar överdrivna hämningar.

Använd den för att meditera och/eller slappna av. Placera den på halsen, andas långsamt och djupt i 15-20 minuter och föreställ dig att du andas in den blå luften. Gör övningen två till tre gånger i veckan.

Eftersom det är en mjuk sten bör du undvika att rengöra den i vatten (låt den till exempel aldrig ligga i blöt).

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.