Vattumannens unika karaktär

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Det första man brukar säga om Vattumannens tecken är att det lever i en värld som ligger 50 år framåt i tiden. Det innebär att man tänker längre än så, att man är visionär och avantgardistisk. Men det är också sant att Vattumannen har stora svårigheter att uppleva världen som den är.

Vem är en vattenman?

En person sägs vara "vattenman" om han eller hon är född mellan 21 januari och 19 februari. I det här fallet har personen Solen i Vattumannens vändtecken, men att ha Ascendenten eller Månen i Vattumannen, eller till och med Uranus i en framträdande position, är också "Vattumannenmärken" som bär på detta teckens egenskaper.

Upptäck här din Ascendant och din måne

Trots att Vattumannen är ett lufttecken är han inte flexibel. Han är ett tecken för den fasta treenigheten och uppvisar, liksom Oxen, Lejonet och Skorpionen, starka spår av stelhet och envishet. Vi säger alltså att Vattumannen är tecknet för den fasta idén, eftersom han förenar luft- och den fasta treenigheten. Typiska Vattumännen har alltid mycket starka och nästan oföränderliga teorier om hur saker och ting bör vara.Sådana teorier har naturligtvis inget eko i den konkreta verkligheten, vilket är anledningen till att Aquarius är en kille som alltid ifrågasätter.

Vattumannen: kontroversiell frihet

Det är välkänt att Vattumannen gör uppror mot den rådande ordningen? bara för att i stället upprätta en annan ordning, lika stelbent som den tidigare. Därför är det ett stort misstag att tro att det elfte tecknet i den västerländska zodiaken representerar absolut frihet. Inte alls! Vattumannen representerar faktiskt frihet från de gamla paradigmen, men han upprättar själv ett fängelse, även om han inte inser det: denfängelse till den nya.

Vattumannens herravälde är ett annat kontroversiellt ämne. Saturn är den traditionella härskaren i detta tecken, men moderniteten har gett det en annan härskare, Uranus Det är märkligt att observera hur typiska Vattumännen är extremt saturniska: de tar livet och sina idéer på stort allvar, de kan vara torra och kalla och förmedla en känsla av arrogans och auktoritet. Samtidigt är de uraniska och gillar okonventionella saker.

Det är märkligt att notera hur typiska Vattumännen är extremt saturniska: de tar livet och sina idéer på stort allvar, kan vara torra och kalla och förmedla en känsla av arrogans och auktoritet.

Och det är viktigt att förstå denna okonventionalitet. Det är fel att anta att en typisk Vattumannen klär sig konstigt för att han är okonventionell. Om "sticka ut från det vanliga" innebär att i ett visst sammanhang bära kostym och slips, kommer Vattumannen att göra det. Att sticka ut från normen innebär inte att man är punkare eller hippie, åtminstone inte nödvändigtvis. Att sticka ut från normen, beroende på vilken familj man föds in i och var man är födddär du bor, kan innebära att du är höger och konservativ!

Slutligen är det värt att säga att Vattumannen, som är ett lufttecken (för relationer), representerar den högsta typen av känslor som kan uppstå i mänskliga relationer. Jag talar om känslan av vänskap. I sann vänskap finns inga krav, ägodelar eller svartsjuka. I sann vänskap respekterar vi den andres utrymme och olikheter. Och kanske är det därför som typiska Vattumännen har så olika vänskapsrelationer,Vattumannens livsmatris är den som tillåter oss att beundra saker och ting, inte för deras likhet, utan för deras unikhet!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.