De 7 lagarna för att övervinna

Douglas Harris 27-05-2023
Douglas Harris

Vi går alla igenom många kriser, vare sig det gäller ekonomiska, personliga eller relationella kriser - kriser finns alltid i våra liv. Men är alla kriser vi går igenom verkligen dåliga? Varför är det så att vi efter att ha övervunnit dem har en känsla av seger, av att vi lever, av att vi har "överlevt" en svår tid?

Kriser är möjligheter att lära sig och utvecklas

Begreppet kris kommer från grekiskans "Krisis", som i huvudsak betyder "distinktion, beslut, dom, dom". Även om begreppet är gammalt verkar avsikten med dess existens vara mer kopplad till en "beslutsperiod" än till en dålig period. Det är också intressant att se den orientaliska synvinkeln, där begreppet kris på kinesiska representeras av en korsning av två symboler: en av dem ärbetyder "fara", medan den andra betyder "möjlighet".

De kriser som vi går igenom är vanligtvis tillfällen av stor inlärning, där vi har möjlighet att utvecklas till en nivå av medvetenhet som vi inte hade tidigare. Det är därför som det är så viktigt att övervinna en kris.

7 lagar för att övervinna negativa mönster

Så, se nedan de 7 lagarna för att på ett hälsosamt och varaktigt sätt övervinna dina kriser, vad de än må vara, så att du kan tillämpa koncepten på ett praktiskt sätt och alltid vara i utveckling. För att göra det ännu enklare föreslår vi i varje lag några 7-dagars "självutmaningar", som är enkla avbrott i negativa mönster som du lägger in i ditt eget liv, för att få en smidig ochatt utvecklas och bli alltmer positiv för att övervinna utmanande situationer.

1 - Disciplinära lagar

Att ha ett disciplinerat liv är det första steget för att övervinna (eller inte ha) en kris. Vi har för vana att alltid skjuta upp jobb, ansvar eller uppgifter som gör att vi fastnar i oändliga problem. Och detta hänger helt och hållet ihop med bristande disciplin. Så försök att under sju dagar i ditt liv ta dig an en självutmaning att disciplinera små dagliga aktiviteter,till exempel:

 • "regelbundet hur länge jag sover varje natt"
 • "reglerar kvantiteten och kvaliteten på min mat"
 • "Skär bort alla beroenden som socker, spel eller dryck"

Sikta på bara en av dessa, det behöver inte vara alla.

Extra hjälp för denna lag:

2 - Lagen om nöje

Eftersom vi har så många aktiviteter att göra varje dag tenderar vi att bli uppslukade av en massa saker och glömma bort att njuta av det vi gör. Men är det alltid värt att leva ett liv utan glädje? Försök att hitta små glädjeämnen i det du gör varje dag. Detta ger ett mönster av positivitet i ditt liv, genom att alltid vara i linje med det du gör. Försök att använda någrasjälvutmaning, i 7 dagar, som:

 • "Gör en lista över de aktiviteter som jag vill göra och jämför dem med de aktiviteter som jag för närvarande gör."
 • "Att göra en aktivitet för nöjes skull i 30 minuter per dag vid upptagna tider (t.ex. läsa en bok, titta på en film eller något liknande)".

Avsikten är att utmana dig själv att införa rutiner för att få lite mer glädje i ditt liv.

Extra hjälp för denna lag:

3 - Lagen om tillhandahållande

Det är inte lätt att vara villig att förändra sig eller att gå igenom en dålig situation. Men ju mer vi övar oss i att vara villiga, desto mindre kommer kriserna att verka monstruösa för oss. När du har funnit glädje i dina aktiviteter, som jag föreslog tidigare, ska du hitta "motivationer". Motivation är inget annat än att "motivera en handling". Vad är en djup anledning för dig att göra det du gör i dag? Du kan sedan, efter att haOm du har svarat på den frågan, gör en självutmaning i 7 dagar, till exempel:

 • "Att vara villig att göra aktiviteter som jag inte tycker om"
 • "Gör en lista över de djupaste syften jag har med mitt liv."
 • "motiverar mig att göra små aktiviteter som jag aldrig gjorde på min dag"

Kom ihåg att självutmaningarna är uppgifter för din utveckling och att det är du som bestämmer vad de ska vara.

Extra hjälp för denna lag:

4 - Lagen om samarbete

Du är inte superman eller wonder woman. Vi har alla våra begränsningar. Därför är det viktigt att förstå att lösningen av en konflikt eller kris ofta är beroende av andra människors samarbete. Att arbeta med våra relationer för att varna för vår komplexa situation eller be om hjälp är alltid välkommet, även om det är en enkel hjälp eller bara ett stöd. För att hjälpa digFör att hjälpa till med denna lag kan du välja en självutmaning i detta avseende och tillämpa den i 7 dagar, t.ex:

 • "få nya vänner"
 • "Be om ursäkt till dem som du har sårat eller har sårat".
 • "Be människor i din närhet att hjälpa dig med små uppgifter i ditt dagliga liv".

Avsikten är att göra detta utan att skada dina relationer. Lär dig också att respektera andras beslut och åsikter.

Extra hjälp för denna lag:

5 - Lagen om urskiljning

För att övervinna våra kriser är det också viktigt att öka vår förmåga att urskilja sanningen från osanningen. Osanningen får oss att falla i fällor, gör oss desperata, drabbade och ängsliga. Allt detta eftersom osanningen kommer inifrån oss, från de mentala skapelser som vi har av vårt livs förflutna och framtid. Det verkar som om det förflutna var bättre än nuet, eller så har vi iblandrädsla för hur framtiden kommer att se ut. Allt detta får oss att se krisen som något större än vad den egentligen är. Öva dig i att vara mer neutral och undvik att göra förhastade bedömningar. När du står inför ett problem, analysera det i dess rätta form, utan att öka dess storlek. Mät de verkliga möjligheterna att lösa det och hur du kommer att göra det i praktiken. Detta gör oss lugnare och mer centrerade för att lösa det på bästa sätt.Några bra självutmaningar för att öva på urskiljning under sju dagar är följande:

 • "minska mentala eller verbala bedömningar"
 • "tala mer sanning till dig själv i alla situationer"
 • "ta bort negativa ord från ditt ordförråd"

Dessa är bra självutmaningar som du bör träna i mer än sju dagar om det är möjligt.

Extra hjälp för denna lag:

6 - Lagen om inlärning

Allt som händer i våra liv skapar en synvinkel i oss - som kan vara positiv eller negativ. Skillnaden är att den positiva synvinkeln medför en inlärningsprocess. Oavsett hur många problem och kriser vi har, kan vi se det som händer i våra liv som en inlärningsprocess och sedan gå vidare till en mer medveten lösning. Tillåt dig själv att lära dig av misstag! Brasjälvutmaningar i denna lag är:

 • "Skriv och observera dina dagliga tankar"
 • "studera mer personlig utveckling"

Extra hjälp för denna lag:

7 - Samvetets lag

Att vara mer medveten är här och nu. Vi behöver inte leta efter medvetenhet utanför oss själva. Det innebär att vi observerar mer allt som händer i ditt liv och runt omkring dig. Observera helt enkelt, utan att döma. Medvetenhet får oss att begrunda och förstå mer varför saker och ting händer på ett visst sätt. Det ger oss också mer klarhet för att fatta beslut och agera bättre i våra liv. För detta,försöka göra självutmaningar som t.ex:

 • "meditera"
 • "Tacka för de små händelserna i din dag"

Extra hjälp för denna lag

Genom att praktisera lagarna och självutmaningarna lite i taget i ditt liv kan du märka att konflikterna minskar eftersom du är i en roll där du balanserar dig själv och utvecklas mer och mer. Efter att ha praktiserat en självutmaning i sju dagar, om den redan är lätt att göra, kan du byta ut den mot en annan, för att fortsätta utvecklas på den nivån. Om du vill se en lista med fler självutmaningar, klicka här.Se till att det händer! Bra övning!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.