Vad är självläkning?

Douglas Harris 30-05-2023
Douglas Harris

Självläkning är en integrativ praktik som genom övningar och massage hjälper till att behandla och förebygga olika hälsoproblem och gör individen till en aktör för sin egen återhämtning. Praktiken tar hänsyn till kognitiva, motoriska, sensoriska och känslomässiga faktorer och gör det möjligt att utveckla kroppsmedvetenhet.

Vad är ursprunget till självläkning?

Självläkning är en metod för naturlig läkning och återhämtning av synen. Denna metod skapades av ukrainaren Meir Schneider, som blev blind på grund av grå starr. Vid 17 års ålder, på rekommendation av en vän, träffade Schneider en metod som skapats av ögonläkaren William Bates, som syftar till att stimulera synen genom specifika övningar. Strax därefter,Meir återfick synen.

Senare skapade den unge mannen Meir Schneider-metoden - Self Healing (självläkning), som bygger på Bates-systemet för synåteruppfostran och andra tekniker som yoga och Tai Chi Chuan, med målet att främja icke-invasiva övningar för att stimulera uppmärksamheten och den visuella uppfattningen.

Självläkning är en omskolningsmetod som arbetar med de visuella processerna och som tar hänsyn till att ögats hälsa är kopplad till hela kroppens hållning.

Efter att ha flyttat till San Francisco i USA grundade Schneider School For Self-Healing och började lära ut den metod han utvecklat under sina studier till människor runt om i världen.

Schneider är författare till bestsellerna "En lektion i livet" och "Rörelse för självläkning" och berättar i sina verk om sin personliga resa, utvecklingen av sin metod och sina viktigaste influenser.

Hur fungerar tekniken?

Kropps- och synterapeut Ingrid Fare förklarar att Self Healing är en integrativ och holistisk metod som omfattar regenerativa massagetekniker, aktiva och passiva andningsövningar och visualiseringstekniker.

Självläkning stimulerar neuroplasticitet - som definieras som hjärnans förmåga att anpassa sig till nya stimuli. Metoden lär oss att man genom att använda muskler och leder på ett balanserat sätt kan förebygga degenerativa sjukdomar som uppstår på grund av livsstil, skador eller hälsoproblem.

Ingrid klargör också att återhämtning uppnås genom isolering av muskelgrupper, rörelse, avslappning och stimulering av de neurala förbindelserna mellan hjärnan och kroppen.

Självläkning fungerar vid muskeldystrofi, ledproblem, huvud- och ryggsmärtor och särskilt vid synproblem. Metoden väcker vår koppling till läkning och balans, vilket är vår kropps naturliga tendens.

Under övningen utvecklar man kroppsmedvetenhet, förbättrar cirkulationen, nervflödet och det visuella systemet. Självläkning hjälper också till att förebygga arbetsrelaterade muskuloskeletala störningar, som kan orsaka skador på grund av repetitiva rörelser.

Tekniker som används för självläkning

Andning

Genom att arbeta med långsam, djup och mjuk andning kan man stimulera en stabiliserande och lugnande effekt på hela kroppen. Dessutom hjälper tekniken till att minska muskelspänningar och genererar en större kinestetisk uppfattning.

Massage

I Self-Healing används massage- och mobiliseringstekniker som syftar till att stärka muskler och ben och öka ledrörligheten. På så sätt blir patienterna mer avslappnade och utökar också sin rörelseförmåga.

Rörelse

I terapin föreslås ett komplett system av rörelser för leder, inre organ och lemmar. Den använder också passiva rörelser för patienter som är mer försvagade. Passiva rörelser lindrar spänningar, gynnar cirkulationen och "påminner" hjärnan om hur den ska röra sig med bättre balans.

Visualisering

Visualisering, eller mentala bilder, används tillsammans med massage och andning för att göra nya rörelser effektivare. På detta sätt kan man få hjärnan att samarbeta för att förbättra varje patients rörelseförmåga och hälsa.

Kroppsmedvetenhet

Självläkning föreslår att man väcker motoriskt medvetande och lär sig om sin egen kropp och dess förbindelser.

Andra tillämpningar

  • Ökar vitaliteten
  • Fördröjer åldrandet
  • Ger en mer balanserad livsstil
  • Förebygger skador på grund av upprepad belastning
  • Hjälper till att förebygga artrit, artros och fibromyalgi.
  • Minskar stress

Kontraindikationer och biverkningar

Enligt specialisten finns det inga kontraindikationer eller biverkningar. Vem som helst kan utöva Self-Healing. Om jag till exempel inte kan röra huvudet på grund av ett nyligen genomfört kirurgiskt ingrepp, är det möjligt att arbeta med andra delar av kroppen, till exempel fötterna. Människor i alla åldrar och med alla hälsotillstånd kan utöva Self-Healing och dra nytta av tekniken, eftersomMetoden behandlar varje problem på ett specifikt sätt.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.