Orangefärgad mat ger fördelar

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Forskningen har bevisat det som kromterapin redan har konstaterat: färgen orange ger oss energi och vilja. Genom kolorimetri, som är en vetenskap som studerar och utvecklar metoder för att verifiera färger och toner i naturen, har man observerat att orangefärgade livsmedel ger människor en längre livslängd och en större förmåga att generera värme.

Personer med höga halter av alfakaroten i blodet, en antioxidant som finns i apelsinprodukter, lever längre och löper mindre risk att drabbas av hjärtsjukdomar än personer med låga eller mycket låga halter av detta ämne. Enligt forskning om analys av alfakaroten i blodet från Centers for Disease Control and Prevention hade personer med höga halter av antioxidanten följandePersoner med genomsnittliga nivåer av alfakarotenkoncentrationer hade 27 % mindre risk att dö.

Alfakaroten anses vara en riktig kämpe mot tumör- och cancerbildning, eftersom den anses vara smidigare och effektivare än betakaroten och även verkar för att paralysera cellförökningscykeln.

Observera också att betakaroten också spelar en viktig roll, särskilt när det gäller solbränd hud. Livsmedel som morötter, pumpa och mango är rika på betakaroten - en kraftfull oxidant - som skyddar huden mot fria radikaler och därmed bromsar hudens åldrande.

Apelsin och morötter: också allierade i viktminskning

Specialister vid Universidade Estadual Paulista (Unesp) fann i forskning som publicerades 2014 att apelsinjuice ökar leptinnivåerna i kroppen. Detta hormon verkar i en region i hjärnan som kallas hypotalamus och hämmar aptitreceptorer. Drycken bör konsumeras utan socker, i upp till två glas per dag.

En annan orange ingrediens som är värd att inkludera i kosten är morötter, som på grund av sitt höga fiberinnehåll förlänger mättnadskänslan och hjälper till att avgifta kroppen genom att påskynda tarmtransporten.

Morötter har ett högt fiberinnehåll, vilket förlänger mättnadskänslan och hjälper till att avgifta kroppen genom att påskynda tarmtransporten.

När vi äter apelsinfärgad mat får vi automatiskt näring av vitaminerna A, C och B-komplexet samt mineraler som fosfor och zink. Dessutom får vi en extra dos energi för vår dagliga rutin. Med så många fördelar får du inte missa det!

Apelsinjuice recept för mer energi

  • Juice av 2 apelsiner
  • Juice av 1 citron
  • 1 liten morot med skal
  • ½ papaya

Blanda allt i en mixer och mixa tills det bildar en saft.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.