Myter och sanningar om stylingmassage

Douglas Harris 28-05-2023
Douglas Harris

Massage är en gammal terapeutisk teknik som syftar till att främja fysisk och psykisk hälsa och har fysiologiska, psykologiska och estetiska fördelar.

När den används på rätt sätt kan den minska smärta, förbättra cirkulationen och celluliterna, främja muskelavslappning, öka självkänslan, lindra stress och ångest.

Den klassiska estetiska massagen, som kallas modellerande eller reducerande massage, ökar blodcirkulationen och den lokala ämnesomsättningen, stimulerar neuromuskulära reaktioner och hjälper till att minska åtgärderna.

Dess verkan på fettvävnad är fortfarande inte helt känd och har blivit ett mycket kontroversiellt ämne i den estetiska miljön.

Minskar massage med modellering av lokalt fett?

Vissa författare och forskare anser att det inte finns någon lipolytisk effekt, dvs. att det inte sker någon nedbrytning av fett i fettvävnaden.

Andra hävdar dock att när tekniken är förenad med en balanserad kost och fysisk aktivitet är minskningen av åtgärderna notorisk.

Det är alltså en myt att säga att massagemodellering i sig självt genererar nedbrytning av fett och därmed minskning av fettvävnad.

Den kan dock bidra till viktminskningsprocessen genom att förbättra hudens utseende och konturer och genom att stimulera de viscerala funktionerna.

Är modelleringsmassage och lymfdränering samma sak?

Ett annat stort misstag är att tro att massage för modellering e lymfatisk dränering De två är manuella terapier, men de har olika tekniker och mål.

Manuell lymfedränering (DLM) stimulerar kroppens lymfsystem att fungera perfekt, minskar vätskeretention och eliminerar gifter.

Modelleringsmassage kan också främja lymfkörtlarnas funktion och eliminering av restprodukter, men den utförs med fastare och mer rytmiska rörelser och verkar direkt på de områden där det finns större fettansamlingar.

Hur fasta rörelserna än är måste trycket vara måttligt och respektera patientens känslighet.

Massagemodellering kan orsaka obehag, men aldrig smärta. Smärta innebär att mer tryck har utövats än nödvändigt.

Massagemodellering kan orsaka obehag, men aldrig smärta. Smärta innebär att mer tryck har utövats än nödvändigt.

Ett annat tecken på att tekniken inte hade rätt intensitet vid tillämpningen är uppkomsten av hematom, som uppstår på grund av att blodkärlen brister och blodet tränger ut.

Precis som för alla andra behandlingar är det mycket viktigt att söka efter en kvalificerad yrkesutövare som känner till teknikens teori och praktik samt vet hur man bedömer om den är bäst lämpad för att uppnå de terapeutiska målen.

Tar massage av celluliterna bort genom modellering?

Eliminerar inte men den förbättrar aspekten avsevärt när graden är lätt eller måttlig, på grund av den ökade cirkulationen och ämnesomsättningen i det bearbetade området.

Hur många sessioner behövs vanligtvis?

Detta beror på varje patient och deras fysiologiska reaktion. Även när det handlar om samma mål, till exempel att minska antalet åtgärder, krävs en individuell bedömning för att fastställa antalet sessioner.

Det är dock viktigt att betona att behandlingen måste utföras kontinuerligt för att resultaten ska bibehållas.

Kan någon göra modellmassage?

Eftersom den lokala cirkulationen ökar kan blodtrycket stiga och behandlingen är därför inte lämplig för personer med okontrollerad hypertoni.

Eftersom massagen kräver kraftiga rörelser är den dessutom kontraindicerad vid epitelförändringar i det behandlade området, osteoporos, graviditet och kapillärbrist.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.