Sex i kylan: livsmedel och övningar för att förbättra libido på vintern

Douglas Harris 27-05-2023
Douglas Harris

Förutom allergier och luftvägssjukdomar som är typiska för vintern kan de låga temperaturerna också orsaka en minskad libido, särskilt hos personer som har varit utan sexuell aptit under en tid. I den här artikeln hittar du flera tips för att få din libido att gå ner i varv. sex i kylan.

Den goda nyheten är att vissa livsmedel och drycker - som choklad, vin och kryddor - kan öka den sexuella aptiten och bidra till att värma upp klimatet med din partner. Låt vädret svalna, men inte ditt förhållande.

I fruktskålen hemma är det värt att ha ett granatäpple, ungdomens frukt och symbol för gudinnan Persefone, som bär på mysterier av en ovanlig skönhet, vilket gör även den stora Afrodite avundsjuk.

En studie från Queen Margaret University i Skottland, som publicerades i tidningen Daily Mail, köpte de afrodisiakala egenskaperna hos denna frukt, som är rik på naturliga antioxidanter och som kan fördröja åldrandet och öka den sexuella lusten.

När det är dags att laga mat kan du satsa på peppar för att värma upp din maträtt och stämningen tillsammans med din partner. Kryddan ökar hjärtminutvolymen, det vill säga den volym blod som pumpas till hjärtat och kroppen.

Som aptitretare lovar jordnötter i skal också att värma upp förhållandet och kroppen i det kalla vädret, eftersom de precis som chilipeppar ökar blodcirkulationen tack vare B3-vitaminet.

Choklad kan förutom att passa de kalla dagarna och glädja smaken också ge en stor hjälp för libido. När den söta godiset konsumeras frigörs endorfiner, ämnen som ger känslor av njutning och hjälper till att slappna av.

I många fall orsakas låg libido av stress, så det finns inget bättre än choklad för att lugna ångest eller irritation.

Afrodisiakala drycker

För att värma upp din kropp på morgonen eller i slutet av kvällen kan du prova ett ingefärste, som du kan tillreda med en nypa honung. Roten är stimulerande och kan öka libido.

Ett annat alternativ är att förbereda ett te med den medicinska växten Quina eller Quassia , även känd som "Pau Tenente", som är rik på steroider, flavonoider och alkaloider - aktiva ingredienser som ökar testosteronproduktionen och vasodilatationen i de kvinnliga könsorganen.

Ginseng innehåller däremot ginsenosider, som förutom att vara stimulerande också hjälper till att stärka vaginalmuskulaturen. Slutligen kan vaniljte också vara en bra bundsförvant, eftersom det luktar afrodisiakiskt.

På kvällen, vare sig du är ensam eller i sällskap, bör du ta för vana att dricka en klunk vin. Drycken innehåller ett ämne som kallas resverotrol, som finns i skalet på lila druvor. Det bidrar till att öka produktionen av östrogen i kvinnokroppen, vilket ger bevattning av vaginalregionen.

Detta gör området mer smidigt, vilket ger större känslighet och minskar risken för obehag eller smärta vid samlag. Östrogen är ännu mer indicerat för kvinnor som är i klimakteriet och därför producerar mindre av detta hormon.

Fysisk träning hjälper till att öka libido

Dessutom rekommenderas fysisk träning - främst aerobisk typ - för att öka libido, eftersom det ger ökad hjärtminutvolym, ökad bevattning av det kvinnliga könsorganet och ökad produktion av endorfiner - njutningshormonet - samt ökad självkänsla och ökat självförtroende, vilket vanligtvis är det incitament som människor behöver för att vilja ha sex.

För att garantera ännu mer njutning av sex i kylan är det värt att utföra en övning för att öka ämnesomsättningen i slidan. På så sätt kommer denna region att bevattnas och få mer lokal syretillförsel och känslighet. För att göra detta är det bara att utföra på varandra följande sammandragningar av de vaginala musklerna (MAP), som om du höll i "kisset".

Idealet är att kvinnan drar ihop och slappnar av dessa muskler flera gånger i rad, tar en paus och börjar om igen, i ungefär en minut eller så, beroende på hennes intima hälsa. Det är trots allt små muskler och de kan lätt bli trötta.

Denna övning kan du göra några minuter före samlag och dagligen för att ytterligare öka din libido på regelbunden basis.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.